Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Muža, ktorý chcel skočiť z nadjazdu, sa policajtom podarilo zachrániť
Zdielať na

Muža, ktorý chcel skočiť z nadjazdu, sa policajtom podarilo zachrániť

HUMENNÉ / Lieky zapil alkoholom a postavil sa za zábradlie nadjazdu s tým, že skočí a skoncuje tak so životom. K zúfalému činu sa odhodlával 43-ročný muž. Našťastie v pravý čas na miesto prišli príslušníci Pohotovostnej motorizovanej jednotky. Muža z okresu Humenné sa im podarilo zachrániť.

​Muž stál za zábradlím na okraji nadjazdu a chystal sa skočiť. Most vedie ponad železničnú trať. Po výzve operačného dôstojníka ako prví dorazili príslušníci Pohotovostnej motorizovanej jednotky. "Po príchode na miesto policajti začali s mužom komunikovať, pričom on stále sedel na okraji nadjazdu a policajtom opakoval, že sa chystá skočiť a skoncovať so životom," informoval hovorca KR PZ Prešov Daniel Džobanik. PMJ-čkári sa s ním snažili udržiavať komunikáciu a postupne sa k nemu opatrne približovať tak, aby ho mali na dosah. "Počas komunikácie hliadka PMJ využila chvíľku mužovej nepozornosti, priskočila k nemu a spoločne vytiahla z okraju nadjazdu na chodník za zábradlím tak, aby mu zabránila skočiť z mosta," pokračoval Daniel Džobanik. Policajtom sa osobu na mieste podarilo stotožniť. Ukázalo sa, že ide o 43-ročného muža z jednej z obcí v okrese Humenné.

"Pri následnej komunikácii policajtom uviedol, že požil väčšie množstvo rôznych liekov a zapil ich alkoholom," doplnil Džobanik. Policajti preto mužovi okamžite na miesto privolali záchranárov. "Po príjazde na miesto zásahu záchranári muža ošetrili a potom ho previezli do nemocnice. Vzhľadom na citlivosť prípadu viac informácii poskytnúť nemôžem," uviedla hovorkyňa Operačného strediska ZZS Alena Krčová. Tento nadjazd nebol dejiskom podobných zúfalých pokusov po prvýkrát. Policajti tu život zachraňovali aj pred dvoma rokmi, vtedy postupovali rovnako opatrne a mužovi v skoku zabránili. "Práve to je spôsob, ktorý on potrebuje. Ak by to urobili rýchlo, zľakol by sa a skočil. Najprv policajti nadviažu kontakt a snažia sa prísť na to, prečo to chce urobiť. Pokiaľ to nezaberie, nezostáva im nič iné, len promptne zareagovať," povedala psychologička Katarína Murniková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy