Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Muž zaútočil nožom na partnerskú dvojicu. Ženu porezal na tvári a muža dvakrát bodol
Zdielať na

Muž zaútočil nožom na partnerskú dvojicu. Ženu porezal na tvári a muža dvakrát bodol

LUČENEC / V Lučenci na Špitálskej ulici neznámy páchateľ zaútočil nožom na partnerskú dvojicu. Najskôr porezal ženu, jej partnera dvakrát bodol. Útočník z miesta ušiel. Policajtom sa ho už podarilo vypátrať

26-ročná žena a 34-ročný muž sa vracali z práce. Zaparkovali pred domom, a keď žena vystúpila, priskočil k nej útočník a zaútočil na ňu nožom. Partner ju začal brániť, toho páchateľ bodol do chrbta aj hrudníka. "Žene spôsobil rezné poranenie tváre a ďalšej osobe vážne zranenia," povedal prokurátor Okresnej prokuratúry v Lučenci Igor Slovák.

​Muža hospitalizovali v nemocnici, kde ho museli operovať, zlomená čepeľ zostala v jeho tele. Policajti do noci prehľadávali miesto činu. Dôkazy hľadali v okolitých uliciach aj na druhý deň ráno. Na prípade pracovali denne lučeneckí aj krajskí policajti. Vyhodnocovali všetky informácie, prezerali kamerové záznamy, hľadali svedkov, či akúkoľvek stopu, ktorá by mohla pomôcť k vypátraniu páchateľa.

​Necelé tri týždne od tohto krvavého útoku nastal v prípade výrazný posun. Policajtom sa podarilo zadržať podozrivého muža. Ide o Ladislava z Fiľakova, ktorý sa podľa nášho zdroja ku skutku priznal. Podľa všetkého nešlo o náhodný útok. Ženu, ktorej ublížil, poznal. V minulosti sa mali pár krát stretnúť. "Krajský policajný vyšetrovateľ už 24-ročného muža obvinil zo zločinu pokusu ublíženia na zdraví a prečinu výtržníctva. Za tieto skutky hrozí trest odňatia slobody na 4 až 10 rokov," uviedla banskobystrická krajská hovorkyňa Mária Faltániová. 

Motív ale polícia nekonkretizovala. Muž ešte nikdy nebol trestaný, vyšetrovateľ aj prokurátor však navrhli väzobné stíhanie. "Sudkyňa pre prípravné konanie OS LC vyhovela môjmu návrhu a obvineného vzala do tzv. preventívnej väzby, teda z dôvodu že by mohol pokračovať v trestnej činnosti, prípadne vykonať trestný čin o ktorý sa pokúsil," dodal Slovák. Rozhodnutie je právoplatné, prokurátor ani obvinený sťažnosť nepodali. Mladý muž tak bude zrejme až do súdneho pojednávanie vo väzbe. Vyšetrovanie prípadu ale naďalej pokračuje.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy