Polojasno
12°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Zrážka dvoch áut pri Lučenci: Ťažké zranenia utrpel len 8-mesačný chlapček
Zdielať na

Zrážka dvoch áut pri Lučenci: Ťažké zranenia utrpel len 8-mesačný chlapček

LUČENEC / Tri autá sa podvečer zrazili nad Lučencom. Sedeli v nich šiesti dospelí, účastníkmi nehody boli aj malé deti. Jedno z nich previezli s vážnymi zraneniami do banskobystrickej nemocnice.

V jednom z vozidiel sa viezlo ani nie 2-ročné dievčatko, v druhom iba 8-mesačný chlapček. Podľa rodičov však obidve deti sedeli pripútané v autosedačkách. Obidve autá jazdili po hlavnej. Jeden z vodičov chcel odbočiť doľava, do mesta. Podľa doterajšieho vyšetrovania nedal prednosť oproti idúcemu vozidlu, v ktorom tiež sedela mladá rodina s dieťaťom. "To bol moment. Už som bol v polovici zatočený, keď ma zachytil," povedal vodič seatu. "Či ten prvý išiel veľmi rýchlo, alebo tento nezbadal, či zle odhadol vzdialenosť. Neviem," uviedla vodička audi. 

Náraz smeroval do zadných dverí seatu. Presne tam, kde sedela jeho 18-ročná žena so svojím bábätkom. "Po náraze ešte Seat leon odhodilo do vozidla Audi stojaceho v križovatke," uviedla hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica Petra Kováčiková. "Bol chaos. Vyťahovali dieťa z tade. Nedýchalo chvíľu, tak bolo to kritické. Ale potom začalo dýchať, dali ho na kapotu druhého auta. Taký malý kojenec," povedala vodička audi. 

"Na hasičskú stanicu Lučenec bola nahlásená DN 3 OMV so zakliesnenou osobou. Po príchode na miesto zásahu bolo zistené, že všetky osoby sa už nachádzajú mimo vozidiel," uviedol veliteľ zásahu HaZZ Lučenec Pavel Malček. Na miesto okrem hasičov a policajtov vyslali aj tri sanitky. "Môžem potvrdiť zásah záchranárov, ktorých sme vyslali na pomoc zraneným účastníkom DN. Na mieste napokon ošetrili a do nemocnice previezli ženu s ľahšími zraneniami a dieťa," povedala hovorkyňa OS ZZS Alena Krčová. 

"Dieťa bolo s vážnymi zraneniami z miesta prevezené do nemocnice," uviedla Kováčiková. Posádky ďalších dvoch áut sa nezranili, v poriadku je aj malé dievčatko. Prišli si pre neho starí rodičia. Polícia už v prípade začala trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví, okolnosti aj mieru zavinenia účastníkov vyšetrujú. Alkohol u vodičov nezistili.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy