Zatiahnuté
Bratislava
Marek
25.4.2024
Dcéra robila vlastnému otcovi zo života peklo. Roky ho psychicky týrala
Zdielať na

Dcéra robila vlastnému otcovi zo života peklo. Roky ho psychicky týrala

POVAŽSKÁ BYSTRICA / Dcéra robila vlastnému otcovi zo života peklo. Roky ho psychicky týrala, keď sa útoky vystupňovali a mladá žena použila aj päste, zasiahli policajti. Obvinili ju z týrania a hrozilo jej až 15-ročné väzenie, no ona vinu odmieta. Odsúdili ju, teraz žiada o obnovu konania.

Michaela na súde v Považskej Bystrici robila pravidelne scény, sudca ju viackrát musel napomínať. Zasahovali aj záchranári. Keď priamo v pojednávacej miestnosti skolabovala, proces museli prerušiť. Michaelu vyšetril aj odborník žiadnu psychickú poruchu nezistil. Potvrdil, že má Michaela sklony k teatrálnosti a klamstvu. Napriek tomu že jej hrozil až 15-ročný trest, k týraniu otca sa nepriznala.

"Prvostupňový súd jej uložil trest odňatia slobody na päť rokov následne na základe odvolania. Krajský súd tento trest zvýšil až na sedem rokov," uviedla sudkyňa Okresného súdu Považská Bystrica Lucia Kovačinová. Až vtedy asi pochopila, že urobila chybu. Michaelu priviezli z výkonu trestu, tentokrát už ale bola pokojnejšia. Opäť sa posadila do lavice obžalovaných a požiadala súd o obnovu konania. "Tento svoj návrh odovodnila tým, že sa chce priznať k spáchaniu trestného činu, že si to uvedomila, čo spáchala," doplnila Kovačinová.

Podľa slov odsúdenej Michaely si svoju chybu uvedomuje a chcela by, aby jej súd znížil trest. "Toto považujeme za nový dokaz a prosíme súdy aby tomuto nášmu návrhu vyhoveli," povedal obhajca odsúdenej Dušan Divko. Sudkyňa nakoniec návrh na obnovu konania zamietla. "Mala som za to, že nie sú splnené podmienky na obnovu konania, keďže neboli zistené žiadne nové skutočnosti ani dôkazy, ktoré by mohli privodiť iné rozhodnutie vo veci," vysvetlila Kovačinová. Obhajca sa odvolal, na ťahu tak opať bude Krajský súd v Trenčíne.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy