Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Muž so vzduchovkou strieľa po mačkách. Jedna mala v tele viacero projektilov, prípadov stúpa
Zdielať na

Muž so vzduchovkou strieľa po mačkách. Jedna mala v tele viacero projektilov, prípadov stúpa

PRIEVIDZA / Muž so vzduchovkou sa pohybuje po Prievidzi a strieľa po mačkách. Majitelia sa boja o svojich miláčikov. Prípadov totiž v poslednom čase pribúda. U veterinárov končia mačky s brokmi v tele, mnohé neprežili.

Neznámy strelec úradoval na viacerých miestach. naposledy v záhradkárskej osade. "Mal v hlave tri broky a v tele ďalších šesť brokov. Niekto sa na ňom vyzúril. To bolo účelové ho zabiť," uviedla majiteľka mačky Beáta Uríková. Reč je o Murovi, ktorý útok strelca neprežil. Napriek tomu, že ťažko zranený prišiel k majiteľovi, pomôcť mu nedokázali. "On tam prišiel pre pomoc a tam skonal," doplnila Uríková.

Ako ďalej doplnila Irena Žáková z občianskeho združenia Prievidzka labka je nepochopiteľné, ak niekto strelí do živého tvora. V Prievidzskej labke zachránili stovky mačiek. Venujú sa im nepretržite. Mnohé vrátili späť do prírody. Teraz sú v ohrození. "Pred dvomi týždňami nám nahlasovali mačičku, ktorá mala priestrel pľúc a hlavy," dodala Žáková. Ako vysvetlil veterinár z kliniky ZOOVET Prievidza Michal Belák, strely sú zo vzduchovky. "Je to pre tú mačku trýznivé, lebo sú to broky," doplnil.

"Každý takýto prípad bude prešetrený. V minulosti sme mali takéto prípady," povedal prievidzský mestský policajt Vít Zajac. Mestskí policajti preverujú aj posledný prípad streľby. Podľa doterajších zistení ide pravdepodobne o toho istého páchateľa. 

Podľa Uríkovej bol útok na jej mačku cielený. Nechápe, kto to urobil a určite by ho potrestala. Zostali jej ešte štyri mačky a bojí sa o ich život. Strach majú aj ostatní chovatelia mačiek. "Chceme poprosiť ľudí, aby si dávali na maky pozor. Pohybuje sa tu strelec," uzavrela Žáková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy