Jasno
23°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Veľký požiar v Ružomberku: Plamene siahali do dvoch metrov, na balkónoch uviazli aj deti
Zdielať na

Veľký požiar v Ružomberku: Plamene siahali do dvoch metrov, na balkónoch uviazli aj deti

RUŽOMBEROK / Veľký požiar zobudil skoro ráno obyvateľov sídliska v Ružomberku. Plamene šľahali z dvojposchodového rodinného domu a podľa miestnych na balkóne uviazli deti. Už sú v bezpečí, no majú traumu.

Požiar hasilo 20 profesionálnych hasičov a 10 dobrovoľníkov. "Zasahovali hasiči z Hasičskej stanice v Ružomberku, z Hasičskej stanice v Liptovskom Mikuláši, z Hasičskej stanice v Žiline, zo Záchrannej brigády HaZZ v Žiline," povedal hovorca KR HaZZ Žilina Michal Kypus. 

Keď prišli hasiči na miesto horela strecha rodinného domu. Hasiči museli evakuovať ľudí aj z balkóna. "Po evakuácii siedmych osôb z objektu hasiči začali s hasiacimi prácami počas prirodzeného odvetrávania rodinného domu. Po otvorení strešnej konštrukcie za pomoci výškovej techniky sa podarilo dostať požiar pod kontrolu," uviedol Kypus. Príčina požiaru nie je zatiaľ známa. 

Rodine zhorelo všetko, vrátane pyžám či školskej tašky. Dobrí ľudia už nosia oblečenie aj obuv. "Podarilo sa nám vybaviť dočasné núdzové ubytovanie, potom sa robili nákupy, zabezpečila sa strava. V tom rodinnom dome bolo viacero rodín, fungovali v prenájme," uviedol starosta obce Likavka Marián Javorka. Mesto Ružomberok aj obec Likavka hľadajú teraz dlhodobé ubytovanie pre dve rodiny. Rodiny prišli prakticky o všetko, mnohopočetná rodina s malými deťmi sa nemá kam uchýliť. Najmä deti to prežívajú ťažko. "Celý deň odmietali stravu.Sú nervozne , napäte, o všetko prišli, nevedia, čo s nimi bude," dodal Javorka. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy