Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Veľké množstvo drog si domov nechával posielať poštou. V rámci akcie Kebab zadržali 29-ročného Turka
Zdielať na
Krimi

Veľké množstvo drog si domov nechával posielať poštou. V rámci akcie Kebab zadržali 29-ročného Turka

BRATISLAVA / Na základe podnetu Kriminálneho úradu Finančná správa o možnom dovážaní zakázaných látok s halucinogénnymi a psychotropnými účinkami na územie Slovenskej republiky vyšetrovateľ krajskej kriminálky začal trestné stíhanie vo veci drogovej trestnej činnosti. V stredu 16. novembra na základe operatívno-pátracej činnosti príslušníkov Kriminálneho úradu finančnej správy a zadokumentovaného priebehu vyšetrovania bola v súčinnosti s policajtmi bratislavskej krajskej kriminálky vykonaná policajná akcia s názvom Kebab, v rámci ktorej zadržali 29-ročného občana Turecka. Informuje o tom polícia na sociálnej sieti.

Muž bol zadržaný na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave pri preberaní štyroch zásielok, celkovej hmotnosti približne 12 kg. Zásielky boli deklarované ako oblečenie. Predbežným znaleckým skúmaním bolo zistené, že v balíkoch sa nachádzali plastové vrecká s obsahom konope, z ktorého by bolo možné pripraviť celkovo 3 555 bežných jednorazových dávok drogy. V rámci vyšetrovania zároveň zistili, že muž si nechal zaslať prostredníctvom pošty ďalší balík s hmotnosťou 1,8 kg. Aj v tomto balíku sa nachádzali sáčky s obsahom sušenej zelenej rastliny. Zo zaisteného množstva bolo možné vyrobiť celkovo 1 855 bežných jednorazových dávok drogy.

To ale nebolo všetko

Policajti Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave spolu s príslušníkmi Finančnej správy v ten istý deň zrealizovali dve domové prehliadky a dve prehliadky nebytových priestorov. Počas nich zaistili väčšie množstvo omamných a psychotropných látok. Bol medzi nimi aj kokaín a konope v hodnote prevyšujúcej cca 60 000 eur a zaistené osobné motorové vozidlo. V rámci vyšetrovania bolo preukázané, že cudzinec na svoj biznis využíval aj obchod v centre Bratislavy, kde predával komponenty s obsahom výťažkov konope a iných omamných a psychotropných látok. Aj v jeho priestoroch bola vykonaná prehliadka a počas nej zaistené rôzne predmety dôležité pre trestné konanie, ktoré budú podrobené znaleckému skúmaniu.

"Zadržaný muž si dal pripraviť, zadovážil si a prechovával omamné a psychotropné látky v hodnote zodpovedajúcej minimálne 26 600 eur. Vyšetrovateľ bratislavskej krajskej kriminálky v tejto súvislosti vzniesol obvinenie zo spáchania obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov ich držania a obchodovania s nimi 29-ročnému občanovi Turecka," napísala polícia na sociálnej sieti. V prípade preukázania viny pred súdom hrozí obvinenému mužovi v zmysle zákona za toto konanie trest odňatia slobody na 15 až 20 rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy