Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Horiaci dom uhasili ešte skôr, ako prišli samotní hasiči. Podpaľač mal byť malý chlapec
Zdielať na

Horiaci dom uhasili ešte skôr, ako prišli samotní hasiči. Podpaľač mal byť malý chlapec

HRANOVNICA / Rýchla reakcia a súdržnosť príbuzných i susedov zabránili tomu, aby sa plamene nerozšírili do celého novopostaveného rodinného domu. Požiar vypukol v obci Hranovnica a za jeho vznik môže pravdepodobne zapaľovač v rukách malého chlapca.

Stúpajúci dym si všimli viacerí a utekali k domu, horná izba bola totiž v plameňoch. "To bol obrovský oheň, ja som aj zobral deku, že namočím ju ale to sa nedalo," vyjadril sa otec majiteľa domu František Pačan. Zavolali síce hasičov, no nečakali na nich so založenými rukami a rýchlo opreli rebrík o stenu, niektorí vyliezli na malú strechu a ďalší zas došli do potoka. Vytvorili rojnicu a podávali si vedrá s vodou. "Prišli Rómovia a začali sme vodu nosiť a hádzať vodu dnu, aby sa to viac nechytilo," pridal.

Spoločnými silami sa im podarilo uhasiť oheň ešte pred príchodom samotných hasičov. "My sme už iba skontrolovali celý priestor termokamerou a nič sme nenašli," uviedol veliteľ zásahu Adrián Tropp. Aj po požiari miestni rodine veľmi pomáhali. Presná príčina vzniku požiaru bude predmetom vyšetrovania. Majiteľ domu ale povedal, že tuší kto bude vinníkom. Je to jeho malý vnuk. Deti sú niekedy naozaj neustriehnuteľné, chlapček mal využiť malú chvíľu nepozornosti, kým jeho mama varila. Vzal zapaľovač, vybehol do izby a bol to moment. "Išiel, podpálil a to horelo," povedal otec majiteľa domu. 

Nebyť rýchlej reakcie okolia a veľkej súdržnosti ľudí, všetko by mohlo dopadnúť oveľa horšie. Rodina by tak prišla o novo postavený domov. "Škody by boli určite oveľa väčšie," dodal vedúci zásahu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy