Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Vytriezvel až v policajnej cele: Po náraze do stĺpa nafúkal vodič viac ako tri promile
Zdielať na
Krimi

Vytriezvel až v policajnej cele: Po náraze do stĺpa nafúkal vodič viac ako tri promile

Archívna reportáž

ILAVA / Dopravní policajti z Trenčína opäť zasahovali pri nehode spôsobenej podguráženým vodičom. 54-ročný muž z okresu Ilava narazil do stĺpa. V dychu mu namerali viac ako tri promile alkoholu.

Trenčiansky policajti boli vyslaní k dopravnej nehode v Hornej Porube v okrese Ilava. "54-ročný vodič Mercedesu na miestnej komunikácii nezvládol riadenie, zišiel vľavo mimo cesty a narazil do dreveného stĺpa s betónovou pätkou," uviedla polícia. Z nehody vyviazol bez zranení.

Privolaní Ilavskí policajti muža opakovane podrobili dychovej skúške. "Vodič podvečer nafúkal 1,41 mg/l, čo predstavuje 2,94 promile. Ďalšie dve opakované dychové skúšky mali stúpajúcu tendenciu. Nafúkal 1,44 mg/l, čo predstavuje presne tri promile a posledná dychová skúška mal ešte vyššiu hodnotu - 3,08 promile," informovala polícia na sociálnej sieti.

Dodala, že poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu z Trenčína vodiča obvinil z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. "Za tento trestný čin je trestná sadzba v zmysle zákona až rok odňatia slobody. O výške trestu v prípade alkoholu nad jedno promile rozhodne súd," doplnila polícia.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy