Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Kuriózna udalosť na trati: Muž si ľahol pred idúci vlak, vyviazol bez zranení
Zdielať na

Kuriózna udalosť na trati: Muž si ľahol pred idúci vlak, vyviazol bez zranení

PREŠOV / Rušňovodič, ktorý viezol cestujúcich z Prešova do Košíc bol svedkom nehody, na akú tak skoro nezabudne. Priamo pred vlak si ľahol muž. Rušňovodič okamžite brzdil a trúbil, no zastaviť včas bolo nemožné.

Kuriózna nehoda sa odohrala na železničnej trati medzi obcami Drienovská Nová Ves a Ličartovce. Je až neuveriteľné, že muž, ktorý si ľahol pred prichádzajúci rozbehnutý vlak, vyviazol živý a zdravý. Keď ho rušňovodič zbadal v koľajisku, myslel už na to najhoršie. Napokon to ale dopadlo celkom inak.

"Vlak aj za použitia brzdy prešiel ponad osobu, ktorá najprv sedela v koľajisku a s blížiacim sa vlakom si ľahla do koľajiska." informoval Tomáš Kováč, hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko. Rušňovodič vystúpil a išiel skontrolovať, čo sa stalo. Vtom zbadal muža, ako vylieza spod vlaku. Z traumatickej situácie muž vyviazol dokonca bez akýchkoľvek zranení. "Ten človek mal 7 životov, ten si môže rovno na omšu dať," opísala situáciu obyvateľka Ličartoviec.

"Po preverení bolo zistené, že ide o 49-ročného muža. Tento muž vstúpil do obvodu dráhy na mieste, kde je to zakázané,"  informovala Jana Ligdayová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove.

Muža, ktorému niekoľkotonový kolos prešiel ponad hlavu a vôbec sa pritom nezranil, chceli policajti podrobiť dychovej skúške. To však odmietol. "Mal odvahu, asi mal vypité. Tam, kde je alkohol, je odvaha," zhodnotil situáciu na trati obyvateľ Ličartoviec.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy