Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Záhradnú chatku pohltili plamene. Majiteľ prišiel o život
Zdielať na

Záhradnú chatku pohltili plamene. Majiteľ prišiel o život

KOŠICE OKOLIE / Požiar v Čižaticiach si vyžiadal život jedného muža. Plamene šľahali z chatky, ktorú si svojpomocne postavil. Hustý biely dym bolo vidieť na celú obec.

Požiar vypukol pred 8 hodinou ráno. Plamene zachvátili záhradnú chatku, v ktorej býval muž sám.

Po príchode hasičov bola už celá chatka v plameňoch a do vnútra sa dostať nevedeli. "My sme si pozháňali partiu štyria a rýchle sme išli a sme volali hneď aj hasičov 150tku, profesionálov. Prišli sme tu, už strašne horelo, to už len uhasiť, aby nepokračovalo ďalej," opísal nešťastie hasič z Dobrovoľného hasičského zboru v Čižaticiach, Dušan Dulina. Hasiči museli kvôli silnému zadymeniu použiť aj dýchacie prístroje. 

Spočiatku nebolo jasné či sa v chatke nachádza aj majiteľ, no pri hasení objavili neďaleko piecky jeho nehybné telo. "Jedná sa o torzo človeka mužského pohlavia, ktorá uhorelo v záhradnej chatke pri Košiciach. Identita toho času nie je známa, bude musieť byť vykonaný DNA test, ktorý napovie o koho sa vlastne jedná," povedal obhliadajúci lekár Oto Mižík. Pravdepodobne by malo ísť o 56-ročného muža, ktorý sa prisťahoval do obce asi pred 7 rokmi. Neďaleko rodinných domov si postavil chatku, v ktorej celoročne býval. Podľa miestnych išlo skôr o samotára, ktorý sa poväčšine zdržiaval iba vo svojom domčeku. "Poznal som ho, ale nie veľmi dobre," priznal obyvateľ obce. Na miesto prišli aj kriminalisti a zisťovateľ príčin vzniku požiarov.

Podľa informácii TV JOJ sa mal požiar pravdepodobne rozšíriť od piecky, ktorou si muž kúril. V zime si mal na nej dokonca sušiť aj drevo. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy