Zatiahnuté
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Vážna dopravná nehoda: V aute sa viezla rodina s malým dieťaťom, všetci skončili v nemocnici
Zdielať na

Vážna dopravná nehoda: V aute sa viezla rodina s malým dieťaťom, všetci skončili v nemocnici

ŽIAR NAD HRONOM / Po nehode, ktorá sa stala pri Žiari nad Hronom, skončila celá rodina v nemocnici. 38-ročný vodič neskoro zareagoval a nabúral do auta pred ním, ktoré sa chystalo odbočiť. Záchranári a hasiči pomáhali obom mladým rodičom aj trojročnému synčekovi. Ich auto po náraze odhodilo do priekopy.

Mladý pár s trojročným synčekom skončil s autom v priekope. Odhodilo ich tam z cesty po silnom náraze, keď im do zadnej časti nabúralo za nimi idúce auto. "Po príchode na miesto zásahu sa posádky nachádzali mimo vozidiel. Do príchodu zdravotnej záchrannej služby bola poskytnutá prvá lekárska pomoc matke aj malému dieťaťu," informoval Vladimír Flachbart z HaZZ Žiar nad Hronom. Dieťa sedelo v autosedačke a vedľa neho 23-ročná mamička. Práve v zadnej časti bol náraz najsilnejší. Dieťa, 27-ročného otca a aj ťažko zranenú mladú mamičku odviezli do banskobystrickej nemocnice. Žena utrpela ťažké zranenia, zlomeniny viacerých častí tela.

"38-ročný vodič nedodržal bezpečnú vzdialenosť za vozidlom, ktoré išlo pre ním a pred odbočovaním spomalilo a narazil do jeho zadnej časti," uviedla hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica, Mária Faltániová. Mladá rodina sa vracala domov. Chceli odbočiť z hlavnej cesty, čo si zrejme vodič auta za nimi všimol, keď už bolo príliš neskoro. Všetky ďalšie okolnosti dopravnej nehody vyšetruje polícia, aktuálne čakajú na správy z nemocnice. Podľa závažnosti zranení stanovia, či išlo o ťažké ublíženie na zdraví. "Alkohol u vodičov zistený nebol. Škoda na vozidlách je odhadnutá na 30-tisíc eur," povedala Mária Faltániová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy