Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Slovenský kňaz pri sexuálnych hrátkach odrezal partnerovi semenník. Do väzenia nepôjde, v Česku vyviazol s podmienkou
Zdielať na

Slovenský kňaz pri sexuálnych hrátkach odrezal partnerovi semenník. Do väzenia nepôjde, v Česku vyviazol s podmienkou

PLZEŇ / Štvorročnou podmienkou uzavrel dohodou Krajský súd v Plzni prípad slovenského kňaza pôsobiaceho v Česku. Ten druhému mužovi brutálnym spôsobom odrezal v rámci sexuálnych hier kus prirodzenia. Rozsudok je právoplatný.

Stalo sa to vlani v auguste v obci Tři sekery. To sem prišiel na inzerát zo sexuálnej zoznamky slovenský kňaz Tomáš P. za mužom a dohodli sa, že mu pri sexuálnych hrátkach pripne na penis piercing. Kňaz mu namiesto toho skalpelom, bez anestézie alebo akýchkoľvek znalostí ľudského tela odrezal jeden semenník. Muž bojoval o život v nemocnici. "My sme 35-ročného muža obvinili zo spáchania zločinu neoprávneného odobrania tkaniva alebo orgánu," uviedla hovorkyňa polície Katarína Pešková.

Kňazovi hrozilo 12 rokov väzenia. V plnom rozsahu priznal vinu a so štátnym zástupcom uzavrel dohodu o vine a treste. "Na podklade tejto dohody bol obvinený uznaný vinným a bol odsúdený na trest odňatia slobody na 3 roky, s podmienečným odkladom na 4 roky," povedala hovorkyňa Krajského súdu v Plzni Jana Rybářová. Kňaz musí uhradiť náklady liečenia a prepadlo mu zdravotnícke vybavenie, ktoré u neho policajti našli, vrátane skalpelov, klieští, nožníc, chirurgických rukavíc. injekčných striekačiek, obväzov. Súčasťou dohody je aj to, že sa Slovák začne liečiť. "Obžalovanému bolo uložené ochranné sexuologické liečenie v ústavnej forme. Štátny zástupca aj obžalovaný sa vzdali práva na podania odvolania. Rozsudok je teda právoplatný," dodala Rybářová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy