Jasno
Bratislava
Sergej
22.10.2024
Tragédia v neprístupnom teréne. Robotník zahynul pri sťahovaní dreva
Zdielať na

Tragédia v neprístupnom teréne. Robotník zahynul pri sťahovaní dreva

VRÚTKY / Tragédia vo Vrútkach v časti Karvaša Blahovca. Počas práce tu prišiel o život 41-ročný robotník, ktorý v lese sťahoval drevo. Stroj sa zrútil zo strmého kopca.

​Pomoc privolal chatár

Nehoda sa stala krátko predpoludním v neprístupnom teréne. Na miesto smerovali hasiči, záchranári aj leteckí záchranári. "Naša jednotka bola privolaná k prevrátenému pracovnému stroju," informoval veliteľ Hasičského a záchranného zboru v Martine Martin Mesiar. Ten sa počas ťažby skotúľal zo strmého svahu, o čom svedčili aj polámané stromy navôkol. Pomoc privolal chatár, ktorý pád stroja úplnou náhodou videl. "Vzhľadom na to, že sa jednalo o nedostupný terén, bola povolaná aj štvorkolka. Na miesto sme pokračovali po vlastných nohách," pokračoval Mesiar.

Letel aj záchranársky vrtuľník

Muž zrejme vypadol z kabíny, záchranári ho našli vedľa traktora. "Po príchode na miesto sme zistili, že sa na mieste nachádza Záchranná zdravotná služba, ktorá vykonávala kardiopulmonálnu resuscitáciu. Naša jednotka sa k nej pripojila," dodal Mesiar. K nehode letel aj záchranársky vrtuľník z Banskej Bystrice"Keďže išlo o miesto, kde vrtuľník nemohol pristáť, lekár sa k zranenému spustil pomocou palubného navijaka," povedala Zuzana Turočeková z AIR - TRANSPORT EUROPE.

Nedostupný terén

Boj o život zraneného 41-ročného robotníka pokračoval. "Žiaľ, aj napriek veľkej snahe pozemných a leteckých záchranárov muž svojim zraneniam na mieste podľahol," dodala Turočeková. Lesný traktor z nedostupného terénu dostala až ťažká technika. Okolnosti tragédie vyšetruje aj polícia. "V súvislosti s touto udalosťou bolo začaté trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Gabriela Kremeňová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy