Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Ukradol dve autá, no obe havaroval. Nie je to sranda, povedal
Zdielať na

Ukradol dve autá, no obe havaroval. Nie je to sranda, povedal

MEDZILABORCE / "Nie je to sranda," cestou na súd opakoval akčný vodič, ktorý dokázal počas jediného dňa dve autá nielen ukradnúť, ale na nich aj havarovať. O jeho šialenej jazde sme informovali minulý týždeň. Na druhom ukradnutom aute prešiel dokonca až cez hranice s Poľskom. No a "sranda" sa preňho skutočne skončila vo chvíli, keď si vypočul rozhodnutie sudcu.

Hneď po vystúpení z auta nám vodič na každú otázku odpovedal rovnakými slovami - nie je to srandovné. To isté sa stalo, keď sme sa pýtali, prečo sa vybral na ukradnutom vozidle až do Poľska. "Ale predsa nie je to srandovné," vyjadril sa vodič opäť. Akčný vodič si to namieril cez dva okresy až do Poľska na oboch autách, ktoré ukradol. Nakoniec ale obe havaroval. Na prvom odišiel rovno z dvora v obci Naciná Ves v michalovskom okrese. Manželia svoje auto uvideli až po niekoľkých hodinách v Medzilaborciach. Zdemolované a poškriabané. "On asi bol opitý alebo nadrogovaný," povedal obyvateľ.

Mladého muža polícia obvinila z prečinu krádeže v súbehu s prečinom porušovania domovej slobody. Druhé auto našiel v blízkosti miesta, kde havaroval. Tiež malo kľúče v zapaľovaní, tak v jazde pokračoval. "Hotové auto, nie? Kľúče v aute, sadol a davaj do Poľska," uviedol obyvateľ. Povedal nám, že majiteľov týchto áut nepozná a nevie, prečo kradol. Vzápätí znova dodal známu vetu. "Nie je to srandovné," zopakoval vodič.

Opakovane sme žiadali políciu o informácie, či bol pod vplyvom návykových látok, no zatiaľ sme odpoveď nedostali. "Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie nie je vhodné podávať bližšie informácie," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Prešov. Zadržaný vodič pochádza z obce Blatné Polianka v okrese Sobrance a polícia zverejnila informáciu o tom, kde ho vlastne zadržali. "Muž bol zadržaný na slovenskej strane. Ukradnuté motorové vozidlo bolo nájdené na území Poľskej republiky," dodala hovorkyňa.

Trest ho neminie

Z cely policajného zaistenia ho predviedli pred sudcu Okresného súdu v Humennom. "Obvinený bol sudcom pre prípravné konanie OS Humenné vzatý do väzby, na základe dôvodnej obavy, že by mohol pokračovať v trestnej činnosti," uviedla hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji Ivana Petrufová. Proti rozhodnutiu súdu účastníci nepodali sťažnosť.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy