Oblačno
25°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Tragická dopravná nehoda: 48-ročný chodec neprežil zrážku s autom
Zdielať na

Tragická dopravná nehoda: 48-ročný chodec neprežil zrážku s autom

STÁRŇA / Na predvolebnej akcii si dal guláš a zopár pohárikov, neskôr ho pred pohostinstvom zrazilo auto. Záchranári takmer hodinu bojovali o život 48-ročného Tibora, žiaľ, márne.

Tragédia sa stala priamo v dedine pred miestnym pohostinstvom. Priebeh nešťastia nikto nevidel, zákazníci spozorneli na silnú ranu. 48-ročný Tibor ležal bez pohnutia tvárou dole. Miestni sa mu snažili pomôcť, volali aj na tiesňovú linku. Operátor ich usmerňoval, čo majú robiť. "Oni nám pomohli v tom, že ako máme postupovať. Hlavne, aby sme ho otočili," vysvetlil obyvateľ Stárne. Začali aj s oživovaním.

Boj o život trval ďalšie desiatky minút, potom lekár už len skonštatoval smrť. Za volantom terénneho auta sedel 47-ročný muž, ku nehode sa vyjadriť nechcel. "Dychová skúška u vodiča alkohol nepreukázala, u chodca bude predmetom skúmania pri pitve," uviedla hovorkyňa KR PZ v Banskej Bystrici, Petra Kováčiková. Tí, čo nebohého Tibora poznali, sú ale presvedčení o tom, že alkohol sa v jeho prípade potvrdí. Posledné obdobie popíjal vraj už každý deň. Polícia už v prípade začala trestné stíhanie pre usmrtenie. Na mieste viac ako štyri hodiny dokumentovali stopy. Polícia nekonkretizovala, či chodec prechádzal cez cestu, alebo išiel po krajnici. Reflexné prvky na sebe nemal. Vyšetrovanie potrvá niekoľko týždňov, pribrali aj znalca z Odboru cestnej dopravy. Ten zrejme bude zisťovať aj to, či vodič v obci dodržal najvyššiu povolenú rýchlosť.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy