Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Z bytov utekali pred požiarom v papučiach a pyžamách. Z paneláka evakuovali hasiči takmer 70 ľudí
Zdielať na

Z bytov utekali pred požiarom v papučiach a pyžamách. Z paneláka evakuovali hasiči takmer 70 ľudí

ŽILINA / Mimoriadna situácia, mimoriadne opatrenia, desiatky hasičov, množstvo techniky a rýchla evakuácia obyvateľov. Takto to vyzeralo pri požiari v elektrickej rozvodnej skrini v trinásť poschodovom paneláku v Žiline na sídlisku Hliny. Takmer 80 ľudí muselo večer opustiť svoje byty, niektorí len v papučiach a pyžamách.

Z 13-poschodového bytového domu hasiči a policajti evakuovali všetkých obyvateľov. "Príslušníci zasahovali v dýchacích prístrojoch. Evakuovaných bolo 69 ľudí, z toho 8 bolo ošetrených a jedna prevezená rzp," priblížil veliteľ zásahu Hasičského a Záchranného Zboru Žilina Tomáš Hodas. 

Horieť začalo v rozvodnej skrini v jednom z bytov. "Ten pocit by som nedoprial nikomu, pretože zadymené schodisko v týchto výškových budovách, to je strašne nebezpečné," hovorí obyvateľ bytovky.

"Hasiči mi nasadili takú tú kuklu a previedli ma tým najväčším dymom, previedli ma dolu a v sanitke som dýchal kyslík," povedal obyvateľ bytovky.

Požiar hasiči dostali rýchlo pod kontrolu, no zadymené priestory museli odvetrať, ľudia zatiaľ čakali pred panelákom, alebo v hasičskom autobuse, z neho vystúpili aj 85-roční dôchodcovia.

Krátko po desiatej hodine večer sa ľudia mohli opäť vrátiť do svojich bytov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy