Zatiahnuté
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Otrasná smrť v Žiline: V rodinnom dome zomrel starší muž
Zdielať na

Otrasná smrť v Žiline: V rodinnom dome zomrel starší muž

ŽILINA / Oxid uhoľnatý zabil v rodinnom dome staršieho muža, jeho syn skončil v nemocnici.

Predpoludním privolali do mestskej časti Žiliny záchranárov aj hasičov. "Na linku 155 sme prijali volanie o pomoc pre kolapsový stav zhoršené dýchanie a bolesti hlavy, vyslali sme záchranárov ktorých snímač upozornil na zvýšenú hodnotu oxidu uhoľnatého," povedala hovorkyňa operačného strediska záchranárov Alena Krčová.

"V rodinnom dome sa nachádzali dve osoby jedna bola priotrávená tá bola v opatere zdravotníckych záchranárov," uviedol z miesta tragédie veliteľ zásahu hasičov Pavol Cesnek. Privolaní záchranári už žiaľ staršiemu pánovi pomocť nedokázali.

"Obhliadajúci lekár predbežne vylúčil cudzie zavinenie a s cieľom zistenia prednej príčiny smrti nariadil pitvu," poznamenala policajná hovorkyňa Gabriela Kremeňová. Hasiči v dome zasahovali v dýchacích prístrojoch. Ešte aj pol hodinu potom ako z neho dostali nebohého dôchodcu namerali zvýšené hodnoty oxidu uhoľnatého.

"To sa meria špeciálnym prístrojom, my sme sa snažili všetko pootvárať dvere okná aby sa priestory čo najrýchlejšie odvetrali," vysvetlil veliteľ zásahu Pavol Cesnek. Intoxikoval sa aj syn staršieho pána, toho zapchranári po prvotnom ošetrení previezli do za nemocnice. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy