Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
VIDEO: Ženu prepadla ozbrojená skupina zlodejov počas jazdy na diaľnici. V aute mala dve deti
Zdielať na

VIDEO: Ženu prepadla ozbrojená skupina zlodejov počas jazdy na diaľnici. V aute mala dve deti

ČILE / Mladú úspešnú Slovenku Alicu prepadli aj s jej dvoma malými deťmi priamo na diaľnici. Piati zamaskovaní muži na nich mierili zbraňami. Stalo sa to v Čile, kde žije už 12 rokov.

Alica išla približne o siedmej večer z návštevy u kamarátky, ktorá žije asi 20 kilometrov od čilského Santiaga. V autosedačkách viezla svojich dvoch malých synov. "Vošla som do takého tunela, kde predo mnou čakalo auto, ktoré začalo cúvať. Ja som zastavila, lebo som si myslela, že sa niečo deje. Najprv som to nepochopila, ale v podstate, keď vyšli z auta piati ozbrojení chlapi v kapucniach a s maskami, tak som presne vedela, čo sa deje," povedala napadnutá Alica.

Keď zbadala mužov so zbraňami, hneď otvorila dvere a cez vnútrajšok auta sa snažila dostať k svojim synom. Ozbrojení chlapi ju však predbehli a deti už vyberali zo sedačiek von. Ďalší z nich stihli Alici zobrať cennosti, ktoré mala na sebe, vrátane hodiniek. Našťastie sa jej však podarilo zobrať deti a utekať k dodávke, ktorá za nimi zastavila.

Šoféri zareagovali duchaprítomne. Trúbili a kričali na ozbrojených mužov, aby pustili deti. Alici hovorili, aby aj so synmi rýchlo utekala k nim. Bez topánok sa jej našťastie podarilo dobehnúť do bezpečia. "Dobré je, že vyložili deti z auta, lebo veľakrát sa stáva v Čile, že keď sú zdrogovaní alebo príliš šialení, zoberú dieťa a potom ho vyhodia na nejakej križovatke," dodáva Alica.

Alica mala v aute GPS, takže sa ho po krádeži podarilo do tridsiatich minút nájsť a doviezť majiteľke späť. Zlodeji si však nechali jej peňaženku s kartami, ktoré ihneď zablokovali, a tiež hodinky. Telefón ale v aute nenašli. Alica ho nosieva v nohaviciach. Podľa Alice v krajine stúpa kriminalita a podobné prípady sú na dennom poriadku.

Alicin prípad vyvolal v Čile obrovský mediálny záujem a sama má pocit, že sa veci konečne začínajú hýbať. Politici si podľa jej slov už dlhodobo s rastúcou kriminalitou nevedia dať rady. Návrat domov na Slovensko zvažuje Alica už dlhé roky. V Chile však má úspešnú firmu s množstvom zamestnancov, jej synovia tam chodia do školy, kde majú svoje zázemie a kamarátov. Vrátiť sa preto do rodnej krajiny nie je až také jednoduché.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy