Skoro jasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Polícia sa už zaoberá rozhovorom Kotlebu s otcom vraha, ktorý strieľal pred podnikom Tepláreň
Zdielať na
Krimi

Polícia sa už zaoberá rozhovorom Kotlebu s otcom vraha, ktorý strieľal pred podnikom Tepláreň

BRATISLAVA / K tragédii pred barom Tepláreň, pri ktorej zomreli dvaja mladí muži, sa vyjadril otec strelca. Urobil tak u šéfa ĽSNS Mariána Kotlebu, ktorý je odsúdený za extrémizmus. Juraj Krajčík sa vyjadril, že neverí tomu, že to jeho syn spravil a bol iba zneužitý. Rozhovorom sa už zaoberá polícia. Ako prvá o tom informovala televízia TA3.

"Polícia sa uvedeným rozhovorom zaoberá, avšak podrobnejšie informácie nebudeme poskytovať," priblížila pre TA3 hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová. Rozhovor zverejnili v utorok na sociálnej sieti.

Informáciu potvrdil Štefan Hamran v relácii TV JOJ Analýzy Na hrane

Prezident Policajného zboru Štefan Hamran povedal, že sa čuduje, že otec podozrivej osoby podstúpil niečo také teatrálne. "Ťažko sa  to komentuje a považujem to za extrémne zvrátené," vyjadril sa Štefan Hamran. 

"Naši príslušníci to pozerali, dokumentovali. Nebol som informovaný o výsledku, že aký je k tomu záver," priblížil Hamran. Povedal, že je zarážajúce, že otec podozrivej osoby je ochotný po tomto skutku sa zúčastniť niečoho takého, napriek tomu, že špeciálny prokurátor Daniel Lipšic povedal, že vrah bol na strelnici so svojim príbuzným niekoľkokrát. 

"Mali vedomosť o tej streľbe. Po tom, ako páchateľ prišiel domov po skutku, žiaľ, túto skutočnosť niekoľko hodín neoznámili policajnému zboru, dokonca v situácii, keď im muselo byť zrejmé, že jedna z alternatív, o ktorých ich syn uvažuje, je samovražda," povedal Daniel Lipšic.

"Zdvíha sa mi žalúdok," povedal prezident Policajného zboru Štefan Hamran

"Je pre mňa zarážajúce, ak právoplatne odsúdený politik, Kotleba, sa vyjadruje takýmto spôsobom a robí rozhovory tesne po takejto tragickej udalosti s otcom pravdepodobného vraha, páchateľa, ktorý je podozrivý z trestného činu teroristického útoku. Neviem, čo si mám o tom myslieť," povedal Hamran.

Povedal, že sa mu zdvíha žalúdok, pretože Kotlebovi ide len o vytĺkanie kapitálu na tragickej udalosti, ktorá postihla celú spoločnosť. Vyšetrovanie vykonáva NAKA. "Majú zhromaždené určité dôkazy, ktoré potvrdzujú konkrétnu vyšetrovaciu verziu a tú by som zatiaľ nechcel konkretizovať. Dôkazy smerujú k tomu, že verzia, ktorá sa nám v ranných hodinách toho prípadu javila byť ako pravdepodobná, zrejme bude tá, ktorá je jediná reálna," uviedol Hamran.

Podľa Hamrana je to, čo povedal otec vraha v relácii o jeho samovražde, nezmysel. Výsledky pitvy úkony podľa Hamrana potvrdia, alebo vyvrátia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy