Jasno
16°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Pri požiari v rodinnom dome zahynul jeho majiteľ. Telo otca našiel syn, keď prišiel na návštevu
Zdielať na

Pri požiari v rodinnom dome zahynul jeho majiteľ. Telo otca našiel syn, keď prišiel na návštevu

DUNAJSKA STREDA / Pri požiari v rodinnom dome v Dunajskej Strede prišiel o život 87-ročný dôchodca. Pravdepodobne sa nadýchal splodín, život mu nedokázal zachrániť ani rýchly zákrok dunajskostredských hasičov a záchranárov.

87-ročný dôchodca sa ešte pred treťou nadránom pohyboval po dome, v ktorom žil. Jeho pohyb zachytila kamera, ktorú mu tam dali namontovať, aby ho chránila pred zlodejmi. Keď o desiatej predpoludním prišiel k nemu jeho syn, už ho našiel v zhorenej zadnej časti domu ležať na zemi.

"Keď sme došli na miesto zásahu v jednej izbe ešte horelo, v izbe horel nábytok a v predsieni televízor. Po krátkom prieskume sme našli bezvládne telo staršieho muža, hneď sme ho vyniesli na voľné priestranstvo, začali sme s oživovaním," priblížil veliteľ zásahu HaZZ Dunajská Streda Zsolt Ivicze.

Zakrátko prišli na miesto aj záchranári. "Bojovali o život muža dlhé minúty, žiaľ, bezúspešne, lekár musel po neúspešnej resuscitácii konštatovať smrť," potvrdila Alena Krčová, hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby.

Dunajskostredským hasičom sa oheň podarilo zahasiť, na zvyšné časti domu sa nerozšíril. V jednej miestnosti zhorelo zariadenie, vrátane nábytku, úplne do tla, celý dom bol ale zadymený. Starý pán sa zrejme zobudil na dym a pokúšal sa vyjsť z domu. Príčina požiaru zatiaľ nie je známa.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy