Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Podpálil dvere na jednom z bytov. Žena s 8-ročným dieťaťom museli vyskočiť z okna
Zdielať na

Podpálil dvere na jednom z bytov. Žena s 8-ročným dieťaťom museli vyskočiť z okna

SNINA / Agresor podpálil dvere na jednom z bytov v Snine a žena s 8-ročným dieťaťom museli vyskočiť z okna. TV JOJ zistila, že muž sa ešte len nedávno vrátil z väzenia a žena, ktorej sa vyhrážal, mu niekoľko mesiacov pomáhala a starala sa oňho. Namiesto vďaky skončila s vážnym zranením, ktoré utrpela pri páde z okna a bez opornej palice teraz nedokáže spraviť ani krok. Sudkyňa ho už poslala za mreže väzobnej cely.

46-ročný muž sa podpálením bytu vyhrážal už deň predtým. Hoci nik neveril, že to naozaj urobí, opak bol pravdou. Plamene a dym celú rodinu vo vnútri priam uväznili a oni nemali inú možnosť, iba postupne vyskakovať z okna. Žena, ktorej muž vyhrážky adresoval, sa pri páde zranila. Z prvého poschodia musela skočiť aj s 8-ročným synom.

"Pri udalosti došlo k zraneniu jednej osoby, ktorej zasahujúci hasiči poskytli do príchodu posádky Rýchlej zdravotnej pomoci neodkladnú zdravotnú starostlivosť" priblížila Miroslava Knišová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove.

"Vidíte, nemôžem ani chodiť, pozrite sa," hovorí poškodená.

"Muž podpálil vchodové dvere bytu, následný požiar spôsobil zhorenie koženky na dverách, došlo aj k zadymeniu spoločných priestorov na chodbe," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

Ženu museli previezť do nemocnice

Páchateľa zadržali v nasledujúci deň. Podľa zistení TV JOJ sa nedávno vrátil z výkonu trestu a vo väzení je jednou nohou znova. Po obvineniach z trestných činov nebezpečného vyhrážania a poškodzovania cudzej veci ho nebudú stíhať na slobode.

"Obvinený bol sudkyňou pre prípravné konanie Okresného súdu v Humennom vzatý do väzby, na základe dôvodnej obavy, že by mohol ujsť alebo sa skrývať, aby sa tak vyhol trestnému stíhaniu alebo trestu," povedala hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji Ivana Petrufová.

Rodina, ktorej vchodové dvere na byte podpálil netají to, že z muža má strach. Hoci si nateraz môžu vydýchnuť, obávajú sa jeho reakcie po prepustení. Podľa ich slov je totiž často pod vplyvom alkoholu. Žena, ktorej sa vyhráža pritom tvrdí, že mu už niekoľko mesiacov pomáhala.

"Za toto všetko, čo som preňho robila sa mi takto odvďačil?" pýta sa poškodená.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy