Skoro jasno
26°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Kšeftoval so vzácnymi poľovníckymi trofejami. Za mrežami si posedí dva roky
Zdielať na

Kšeftoval so vzácnymi poľovníckymi trofejami. Za mrežami si posedí dva roky

PČOLINÉ / Dva roky za mrežami. To je trest pre muža, ktorý kšeftoval s poľovníckymi trofejami. Z domu v Pčolinom ich ukradol dve desiatky a predal za sto eur. Majiteľovi ale spôsobil škodu 8-násobne vyššiu. Na súde sa priznal aj k podvodu s palivovým drevom.

30-ročný muž zo Zemplínskych Hámrov prišiel na súd spoza mreží. V Ústave na výkon väzby a trestu v Košiciach je momentálne za inú trestnú činnosť. Kradol v dome v Pčolinom.

Zameral sa na trofeje

"Z domu postupne ukradol najmenej 12 poľovníckych trofejí srnca lesného a najmenej 4 poľovnícke trofeje jeleňa lesného, medailu zo žltého kovu, poľovnícke lístky, vypracované kože vlka dravého a rysa ostrovida," priblížila Jana Ligdayová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove.

"On to predá, lebo chce peniaze. Inú hodnotu to má preňho, pre toho, ktorý tú zver ulovil, má na to zážitok, príbeh, ktorý je neopakovateľný," hovorí člen Poľovníckej spoločnosti Pčoliné Karol Džugan.

Prostredníctvom inzerátu všetko predal za sto eur. Majiteľovi ale škodu pôsobil 8-násobne vyššiu. Okrem krádeže a porušovania domovej slobody má na krku aj dva trestné činy podvodu.

"Súd prijal vyhlásenie obžalovaného o vine zo spáchania skutkov uvedených v obžalobe," uviedla hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji Ivana Petrufová.

Dvom mužom zo Sniny sľúbil palivové drevo. Síce od nich zobral dovedna 750 eur, no drevo nezabezpečil. A podvodne získal aj v jednej z predaní v Snine dve motorové píly. Tvrdil, že ich na dodací list má zobrať pre niekoho iného, no dotyční o ničom nevedeli.

"Súd obžalovaného uznal za vinného a uložil mu súhrnný trest odňatia slobody v trvaní 24 mesiacov nepodmienečne," priblížila Ivana Petrufová. Sudkyňa muža zaradila do ústavu na výkon trestu so stredným stupňom stráženia. Obžalovaný zároveň musí poškodeným nahradiť škodu, ktorú im spôsobil.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy