Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Opitý vodič takmer zrazil policajta. Nafúkal skoro tri promile, navyše bol bez vodičáku
Zdielať na

Opitý vodič takmer zrazil policajta. Nafúkal skoro tri promile, navyše bol bez vodičáku

KAMENICA NAD CIROCHOU / Opitý vodič autom takmer zrazil policajta, ktorý sa jeho vozidlo pokúšal zastaviť. 58-ročný muž z miesta ušiel a keď sa ho podarilo zadržať, nafúkal takmer tri promile. Jeho vodičský preukaz mu odobrali už pred troma rokmi.

Policajt vozidlo v Kamenici nad Cirochou chcel riadne zastaviť, no vodič pokyn nerešpektoval, pokračoval v jazde a auto smeroval rovno na zastavujúceho policajta. "Policajt, aby sa vyhol zrážke, prešiel do protismernej časti vozovky, kde ohrozil vodiča vozidla, idúceho v tomto jazdnom pruhu. Tento vodič, aby zabránil zrážke, strhol svoje vozidlo na krajnicu," povedala Jana Ligdayová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Prešove. Vodič v jazde pokračoval a keď sa im ho podarilo zastaviť, nasledovala kontrola a pre šoféra poriadne problémy. "Výsledok dychovej skúšky ukázal hodnotu nad 2,6 promile. Pri opakovanej dychovej skúške bol výsledok 2,8 promile," doplnila hovorkyňa. 

Podľa výpovede jedného z obyvateľov obce vodič auta hovoril, že mu bolo zle. "Povedali, že mal ostať doma, že nemal ísť autom," opísal obyvateľ. Ako ďalej povedal lekár Robert Doričko, vodič vypil viac ako 5 dvanásťstupňových pív, prípadne viac ako 8 poldecákov tvrdého alkoholu. "Táto hladina alkoholu sa už považuje za ťažký stupeň opitosti, nastáva porucha koordinácie pohybov, porucha rovnováhy, dochádza k nekritickému mysleniu," dodal Doričko. 

Muža policajti obvinili z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a skončil za mrežami cely policajného zaistenia. Pribudlo aj obvinenie zo zločinu útoku na verejného činiteľa. Navyše sa ukázalo, že za volantom nemal čo robiť, pretože má odobratý vodičský preukaz od mája 2019.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy