Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Polícia strelca zo Zámockej ulice vypátrala mŕtveho
Zdielať na

Polícia strelca zo Zámockej ulice vypátrala mŕtveho

BRATISLAVA / Polícia našla 19-ročného páchateľa, ktorý mal v stredu (12. 10.) večer strieľať v Bratislave na Zámockej ulici. Strelca našla mŕtveho. K streľbe došlo na Zámockej ulici, blízko podniku Tepláreň, ktorý je známy tým, že sa tam stretávajú členovia LGBTI. Podľa informácií TV JOJ dvaja muži boli po streľbe na mieste mŕtvi. Zranená je aj čašníčka podniku. Tragickú streľbu v centre Bratislavy vyšetruje Národná kriminálna agentúra (NAKA).

Polícia strelca vypátrala

"Môžeme upokojiť verejnosť, že ďalší útok strelca zo Zámockej ulice v Bratislave jej nehrozí. Dnes ráno polícia strelca vypátrala. Mŕtveho," uviedla. Aktuálne podľa polície prebiehajú procesné úkony.

V nočných hodinách si prípad prevzala NAKA. "Robila som obhliadka miesta činu ale v tomto okamihu informovať o niečom bližšie je hlúposť. Veľa vecí je zadefinovaných ako právny úkon úkladnej vraždy," uviedol Lipšic. 

Podľa svedkov páchateľ údajne čakal na svoje obete. "Strelec stál tak polhodinu vedľa na ulici pred podnikom a chystal si zbraň s laserovým zameriavačom. Čakal na konkrétne osoby zjavne. Strielaľ ponad 2 baby na istotu," uviedol. 

"Ja som len išiel okolo a počul som 10-15 výstrelov. Nevidel som to ale vraj majú byť dve obete," povedal okoloidúci. 

Streľba si vyžiadala dve obete a jednu zranenú ženu

Zranenú osobu následne previezli do Nemocnice Staré Mesto. "Môžeme potvrdiť, že vo večerných hodinách sme prijali ženu so strelným poranením dolných končatín. Pacientka sa v tejto chvíli podrobuje potrebnému vyšetreniu," uviedla pre TASR hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava Eva Kliská. Majiteľ podniku, kde sa streľba odohrala na sociálnej sieti vyjadril šok a rozhorčenie

Páchateľ streľby má byť na úteku. Je ozbrojený. Polícia spolu s vrtuľníkom po ňom pátra po celom meste. Podľa TV JOJ má mať oblečené šuštáky a na hlave šiltovku. 

​Polícia hľadá páchateľa po celom meste:

Polícia prechádza okolie Mostu SNP a nábrežie Dunaja. Tragickú streľbu v centre Bratislavy vyšetruje Národná kriminálna agentúra (NAKA). Príslušníci polície si hneď pri príchode nasadila nepriestrelné vesty. Policajti spracúvajú aj kamery, ktoré mali zachytiť celý incident. 

Okolie prehľadávajú desiatky policajtov, psovodov, v pohotovosti je aj vrtuľník a čln. 

​Strieľalo sa o 19-tej v centre Bratislavy 

 "Dnes krátko po 19.00 h došlo na Zámockej ulici k streľbe. Prípadom sa aktuálne intenzívne zaoberajú viaceré útvary v pôsobnosti Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave. Len čo to situácia umožní, k prípadu poskytneme bližšie informácie," uviedla polícia. Jedna z obyvateliek Zámockej ulice pre TASR priblížila, že počula minimálne osem výstrelov. Na mieste sú podľa jej slov viaceré policajné autá aj záchranári.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy