Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Spory dvoch rodín prerástli v strach o život: Spoza plotu po sebe hádzali dlažbu či kvetináče
Zdielať na

Spory dvoch rodín prerástli v strach o život: Spoza plotu po sebe hádzali dlažbu či kvetináče

ZOHOR / Medzi dvoma rodinami v Zohore to už niekoľko rokov vrie. Vyústilo to až do takej situácie, že spoza plotu po sebe hádzali dlažbu či kvetináče. Jedného chlapca mal dokonca kvetináč trafiť do tváre. Spor musela prísť riešiť polícia. Muž, ktorý ju privolal, je už zúfalý a bojí sa o zdravie svojej rodiny.

Muža mal o tretej ráno zobudiť krik a plač svojej jednoročnej vnučky. Susedia im mali kopať do brány a vyhrážať sa im. "Volali nás, že máme im otvoriť bránu, že nás dobijú, zabijú nás, máme otvoriť, že lebo bude zle," hovorí oznamovateľ. 

Cez plot prehadzovali rôzne predmety

Jedného z chlapcov, ktorý bol vtedy u nich mal trafiť kvetináč. "Mám pomliaždené kosti, tu pri sánke a pri tom oku. Dosť ma to bolí, aj ruka," hovorí zranený. 

Muž preto zavolal políciu. Jeho dcéra s vnučkou mala zo strachu o svoj život z domu odísť. "Policajti po príchode na miesto konflikt, aj celkovú situáciu na mieste, ukľudnili. Bolo zistené, že jedna osoba utrpela hodením kvetináča do hlavy zranenia, ktoré si nevyžiadali ošetrenie dlhšie ako 7 dní," informuje Michal Szeiff, hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave. 

Podľa majiteľa domu problém pretrváva už niekoľko rokov

Aj to je dôvod, prečo nechal vybudovať  samostatnú príjazdovú cestu. Aby sa s nimi nestretávali, teraz chodia domov z druhej strany domu a ich dvor delí plot s bránou. "Stále vyvolávajú tie konflikty. Neviem, čo im je, čo im vadí na nás," tvrdí oznamovateľ. 

Susedia vidia situáciu trochu inak 

Jeho susedov, ktorí majú byť zároveň ich rodinní príbuzní, sme navštívili. Celú situáciu vidia trochu inak. "Oni už roky sa tie rodiny nemajú v láske, všetko robí tá ich mamka. Oni stále udávajú za nič. Niekto si prdne a oni už utekajú na políciu," hovorí sused. "Polícia nič nerobí. Všetko dávajú na priestupky. Ja toto chcem riešiť ako prepad," hovorí oznamovateľ. Podľa suseda sa medzi sebou pohádali ich deti a konflikt mali začať oni. "Oni začali? Áno samozrejme, lebo jeho syn pil. Nosí si aj z kolónie takých chlapcov a tu pili a začali prehadzovať kamene a zrazu veľký krik," hovorí sused. 

Podľa jeho slov predmety hádzali aj deti, ale len preto lebo im to chceli vrátiť. "To bolo tak vyhrotené už, tie ženy škaredo urážali a robili zlobu, že sa zapojili mladí," tvrdí sused. "Túto vec evidujeme na príslušnom policajnom útvare ako priestupok proti občianskemu spolunažívaniu," uviedol Szeiff. 

Rodina, ktorá zavolala políciu, si stojí za svojim

Tvrdí, že si susedia od vedľa vymýšľajú a že im za žiadnu cenu nechcú dať pokoj. "Manželke nadáva, že ju rozkope, preto ju vozím do obchodu, aby nešla sama," hovorí oznamovateľ. 

Podľa suseda vyhrážky zažívajú práve jeho synovia. "Vŕtajú do nich, prepadávajú ich, vulgárne na nich nadávajú. Už sme dali aj my oznámenie," tvrdí sused. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy