Jasno
24°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Muž sa k vražde priznal ešte pred dvomi rokmi. Teraz si svoju výpoveď rozmyslel
Zdielať na

Muž sa k vražde priznal ešte pred dvomi rokmi. Teraz si svoju výpoveď rozmyslel

TRENČÍN / Za vraždu 74-ročného dôchodcu dostal 20 rokov. Dobodal ho nožmi na dvore v obci Pažiť pri Partizánskom. Stalo sa to pred viac ako 2 rokmi. 29-ročný Dominik sa síce ku všetkému priznal, ale najnovšie je s trestom nespokojný. Tvrdí, že keď sa priznal bol pod vplyvom tabletiek. Požiadal preto o obnovu konania.

Dominik sa k vražde priznal ešte pred dvomi rokmi. "Napadol ho dvomi nožmi, jedným ho bodol do krku," povedal prokurátor. Druhým nožom ho niekoľkokrát bodol do hrudníka. Nehybné telo dôchodcu našli na dvore rodinného domu v obci Pažiť. Páchateľa poslala sudkyňa za mreže na 20 rokov. S rozsudkom bol spokojný. 

Dva roky po právoplatnom verdikte si to ale rozmyslel. Požiadal o obnovu konania. Na súd ho preto eskortovali opäť. "Je mi ľúto, čo som spravil. Bolo to neúmyselne spravené pod psychickým nátlakom," uviedol obžalovaný Dominik. Na súde tvrdil, že o obnovu procesu žiada preto, lebo v čase, keď sa priznal bol pod vplyvom tabletiek. "Som psychiatrický pacient, keď mi advokát povedal, koľko mi hrozí, tak som si zobral lieky. Ja by som sám od seba neurobil takúto vec," uviedol. 

"Bol vypracovaný znalecký posudok, odsúdený urobil vyhlásenie, že je vinný a skutočnosť či bol, alebo nebol pod vplyvom liekov sa ani nepreukazovala," povedal prokurátor. Obžalovaný žiadal, aby bola vypočutá jeho psychiatrička ako aj to, aby súd preskúmal aké tabletky mu boli vo väzbe podané. 

Súd ale jeho návrhy zamietol a rovnako nesúhlasil ani s obnovou konania. "Nemôžete sa vyhovárať a nebol súdu predložený návrh, že ste bol nepríčetný," uviedol sudca. Na súde teda nepochodil a tak ho za múrmi ilavskej väznice čaká ešte takmer 18 rokov. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy