Jasno
17°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Konflikt dvoch študentov sa skončil hromadnou bitkou. Jeden z nich vytiahol aj zbraň
Zdielať na

Konflikt dvoch študentov sa skončil hromadnou bitkou. Jeden z nich vytiahol aj zbraň

TRENČÍN / Trenčianski policajti vyšetrujú bitku študentov. K tej malo dôjsť pred stredoškolským internátom. Päsťami si mali účty vybavovať druhák s prvákom. Pripojiť sa mali aj ich kamaráti. Jeden z nich nakoniec vytiahol zbraň.

Incident sa odohral neďaleko stredoškolského internátu. Pobiť sa mali dve skupinky mladých ľudí. Podľa svedkov mal najskôr v šatni napadnúť druhák prváka. Ten sa mu to na druhý deň rozhodol vrátiť.

"Prvák si na druháka zavolal kamarátov, tí ho vytiahli pred intrák a tam sa pobili," opísala incident jedna zo študentiek. "Oni boli štyria na jedného, takto sa mu chceli pomstiť, zbili ho riadne," komentoval druhý študent. Hrozivo vyzerajúcu bitku ukončili výstrely zo zbrane. "Vytiahli na neho pištoľ. Dal mu ju k hlave a tuším aj vystrelil," povedala študentka. 

O pár minút už boli na mieste policajti a záchranári. "Vo vami uvedenom prípade poverený príslušník OO PZ TN začal trestné stíhanie pre prečin nebezpečné vyhrážanie," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Trenčíne, Katarína Kuzmová. "Vo večerných hodinách bola na našom urgentnom príjme ošetrená neplnoletá osoba po útoku cudzou osobou," uviedla Martina Holecová z fakultnej nemocnice v Trenčíne. "Žiak, ktorý bol do toho zainteresovaný, dal žiadosť o ukončenie štúdia," povedala Michaela Pardubická, poverená riadením SOŠ Dopravná v Trenčíne. "Obvinenie voči konkrétnej osobe zatiaľ vznesené nebolo," uviedla hovorkyňa Katarína Kuzmová. "Žiaci podali množstvo výpovedí, ktoré sú zaznamenané, ja som zriadila komisiu, ktorá to bude vyšetrovať," informovala Michaela Pardubická. Vedenie školy okamžite do prípadu zapojilo aj školského psychológa.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy