Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
29-ročný vodič spôsobil dopravnú nehodu. Mal takmer 5 promile alkoholu v dychu
Zdielať na

29-ročný vodič spôsobil dopravnú nehodu. Mal takmer 5 promile alkoholu v dychu

BRATISLAVA / V nedeľu, 9.októbra, v obci Rovinka v okrese Senec havaroval 29-ročný vodič s takmer piatimi promile. Stalo sa to krátko po pol siedmej večer. Z medicínskeho hľadiska to predstavuje riziko smrteľnej otravy alkoholom. Pri nehode sa nikto nezranil. Polícia Bratislavského kraja o tom informuje na sociálnej sieti.

Okolo pol 7 večer sa obcou ozvala poriadna rana. Domáci vybehli von a zbadali rozbité auto, zapichnuté v lampe verejného osvetlenia. Šoféra nezastavili ani kríky či obrubník. Z auta ledva vystúpil. Zranený nebol, no alkohol urobil svoje.

"V tomto prípade bolo začaté trestné stíhanie vo veci trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Obvinenie bolo vznesené vodičovi auta značky Seat," priblížil hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.  Keď vytriezvie, čaká ho výsluch. Potom sa postaví pred sudcu, kde si v superrýchlom konaní vypočuje svoj trest.

"Zo strany povereného príslušníka Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Senci bolo v tejto súvislosti začaté trestné stíhanie vo veci trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," uviedla polícia. Vec sa podľa nej realizuje v takzvanom superrýchlom konaní.

Polícia začala dopravnú akciu Radar

Viac policajtov v uliciach pribudlo po tragédii na Zochovej zastávke. Koncom týždňa ďalší opitý šofér zrazil staršiu ženu, ktorá čakala pred priechodom pre chodcov. Ako napísala Polícia SR na svojej sociálnej sieti, na celom území začína od pondelka, 10.októbra dopravno-bezpečnostnú akciu Radar. 

"V Bratislavskom kraji sme od piatka do nedele zaznamenali celkovo 6 prípadov kedy si vodiči sadli za volant pod vplyvom alkoholu," priblížil Szeiff.

Vo väzbe skončil aj Erik, ktorý opitý vrazil do mamičky s dvoma malými deťmi. Policajné prezídium od dnešného dňa posiela do ulíc viac policajtov. Podľa riaditeľa dopravákov hliadky budú po celom Slovensku. Hlavne v rizikových úsekoch a na miestach, kde je veľká koncentrácia ľudí. "Realizujeme od 10.10 do 30.10 policajnú akciu Radar, ktorá bude zameraná na zisťovanie alkoholický alkohol motorových vozidiel a na prekročenie povolenej rýchlosti," uviedol riaditeľ odboru dopravnej polície Prezídia Policajného zboru Tomáš Vrábel. Riaditeľ zároveň apeluje na ľudí, že ak vidia niekoho za volantom a majú podozrenie, že je opitý, nech okamžite volajú políciu. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy