Zatiahnuté
14°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Polícia obvinila vodiča, ktorý v Čadci na chodníku zrazil matku s deťmi
Zdielať na

Polícia obvinila vodiča, ktorý v Čadci na chodníku zrazil matku s deťmi

ŽILINA / Opitý vodič, ktorý zrazil v stredu (5. 10.) na chodníku v Čadci matku s dvomi deťmi, už čelí obvineniu z trestného činu ublíženia na zdraví v súbehu s trestným činom ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Žiline Gabriela Kremeňová.

Po nehode previezli chodkyňu s deťmi aj vodiča auta na ošetrenie do nemocnice. "Vodič sa po dopravnej nehode podrobil dychovej skúške s výsledkom 0,86 miligramu na liter (1,79 promile) alkoholu vo vydychovanom vzduchu," spresnila policajná hovorkyňa.
Vyšetrovateľ PZ spracoval podnet na podanie návrhu na vzatie obvineného muža do väzby. Ďalšie okolnosti a príčiny vzniku nehody polícia vyšetruje.

Zranené dieťa po stredajšej nehode previezli do nemocnice 

"Dievčatko je hospitalizované na JIS oddelení kliniky deti a dorastu. Jeho stav je stabilizovaný, avšak vzhľadom na povahu zranení je nutný intenzívny lekársky dohľad," uviedla Zuzana Marčeková z oddelenia marketingovej komunikácie UNM. Riaditeľ nemocnice Dušan Krkoška verí, že ďalší priebeh liečby bude priaznivý.
Policajný vyšetrovateľ spracoval podnet na podanie návrhu na vzatie obvineného muža do väzby. Ten je podľa Šenfelda momentálne hospitalizovaný v nemocnici pod dozorom polície.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy