Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Autobus sa prevrátil mimo cesty. Viezol 29 cestujúcich
Zdielať na

Autobus sa prevrátil mimo cesty. Viezol 29 cestujúcich

LEVICE / Dopravná nehoda sa stala v obci Bohunice, v okrese Komárno. Autobus, v ktorom sedelo 29 ľudí skončil na streche. Piati ľudia utrpeli ľahšie zranenia.

​Zájazdovy autobus viezol 29 ľudí. Zviezlo ho do jarku. Piati zranení sa sťažovali na bolesť v hrudníku. Vodič autobusu pred jazdou nepožíval alkohol. "Do Nemocnice AGEL Levice boli prevezení traja cestujúci  z autobusu, ktorý dnes havaroval pri obci Bohunice. Dve z pacientok utrpeli len ľahšie zranenia a boli ošetrené ambulantne. Tretí pacient je hospitalizovaný na Oddelení úrazovej chirurgie so stredne závažnými zraneniami a je mimo ohrozenia života," uviedla riaditeľka Odboru vonkajších vzťahov a marketingu Martina Pavlíková. 

"Po príchode na miesto udalosti bolo zistené, že autobus skončil mimo vozovky, kde ostal prevrátený na boku. V tom čase sa v ňom nachádzalo 29 cestujúcich, z ktorých päť osôb utrpelo ľahšie zranenia. Momentálne sa už všetky osoby nachádzajú mimo autobusu. Zasahujúci hasiči vykonali na vozidle protipožiarne opatrenia a poskytli zraneným predlekársku prvú pomoc. Na mieste udalosti zasahujú profesionáli z Levíc a z Nitry a dobrovoľní hasiči," uviedli hasiči na svojom facebooku. 

V autobuse sedeli dôchodcovia z obce Lipová na južnom Slovensku. Po nehode tých, ktorí vyviazli bez zranení, odviezol domov náhradný spoj. Čo bolo presnou príčinou nehody vyšetruje polícia. Cesta smerom na BŠ bola uzavretá, autobus sa podarilo vytiahnuť po niekoľkých hodinách.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy