Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
V poli objavili lebku dieťaťa. Pred pár mesiacmi tam hľadali dvojročného nezvestného chlapca
Zdielať na

V poli objavili lebku dieťaťa. Pred pár mesiacmi tam hľadali dvojročného nezvestného chlapca

KOŠICE / Košických kriminalistov zamestnáva od 4. októbra detská lebka. Kostrový nález objavil na poli na hranici dvoch krajov traktorista. Pár mesiacov dozadu sa pritom v neďalekej dedine stratil iba dvojročný chlapec Demír. Jeho rodičom už v minulosti odobrali vzorky na DNA analýzu.

Pole s repkou medzi dedinami. 4. októbra na ňom pracoval traktorista. Ten si všimol niečo podozrivé. Na zemi bola ľudská lebka. Onedlho na miesto nálezu dorazila polícia. "Polícia miesto udalosti dôkladne zadokumentovala," vysvetlila hovorkyňa KR PZ v Košiciach, Jana Mesárová. Polícia 5. októbra potvrdila, že to, čo traktorista našiel, je lebka neznámej osoby, podľa predbežných zistení vo veku päť až šesť rokov. Po nezvyčajnom náleze kostrových pozostatkov spozorneli v susedných Lemešanoch. Tam sa začiatkom letných prázdnin stratil pri kúpaní v rieke Toryse len dvojročný chlapec Demír. Jeho rodičov zatiaľ polícia nekontaktovala. "Ja neviem, nám zobrali ešte vtedy DNA," uviedol Erik Cifra, Demírov otec.

Chlapec sa ale stratil na druhej strane diaľnice

Posed, pod ktorým lebku traktorista našiel je necelý kilometer od miesta, kde Demíra videli naposledy. Popod diaľnicu dokonca ide premostenie ponad potok. Člen miestnej obecnej hliadky, ktorý bol pri všetkých doterajších pátračkách, už nevylučuje, že chlapec mohol prejsť na druhú stranu diaľnice. "Vtedy bola menšia voda, mohol prejsť," vyjadril sa člen obecnej hliadky, Rudolf Giňa. "Kostrový nález bude predmetom znaleckého skúmania," dodala Mesárová. "Aby sme vedeli, či žije, lebo nevieme nič už tri mesiace," reagovala matka Demíra.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy