Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Dědečeka z auta smrti obvinili. Hrozí mu výnimočný trest
Zdielať na

Dědečeka z auta smrti obvinili. Hrozí mu výnimočný trest

BRATISLAVA / Podľa zistení televízie JOJ Dušana Dedečka, ktorý v nedeľu večer pri nehode zabil päť ľudí, obvinili. Prokurátor vzniesol obvinenie z trestného činu všeobecného ohrozenia. Dedečkovi hrozí výnimočný trest 20 až 25 rokov alebo doživotie. V prípade zavážili znalecké posudky z odboru dopravy. Prokurátor žiada pre obvineného väzbu, o ktrej sa bude rozhodvovať v najbližších dňoch. Podľa zistení televízie JOJ sa Dedeček opil ešte doma, odtiaľ si to namieril do práce, kde pokračoval v popíjaní. Neskôr sadol do auta a smerom domov spôsobil tragédiu.

Jedna z najtragickejších nehôd v histórií Slovenska. Nedeľa večer sa na Zochovej zastávke zmenila na ľudskú tragédiu. Vyhaslo päť mladých ľudských životov a ďalší bojujú o život. "Aktuálne máme v našej nemocnici hospitalizovaných troch pacientov, z toho dvaja sú ťažko zranení. Jeden absolvoval včera operáciu, ktorá vyzerá, že dopadla úspešne. Je tam ešte jeden pacient, ktorý je v kritickom stave a naďalej bojuje o život," uviedla nemocnica. 

Nevinní študenti, ktorí čakali na autobus, aby ich odviezol na vysokoškolský internát sa domov už nikdy nevrátia. Niektorí z nich mali nastúpiť do prvého ročníka. Všetci mali od 19 do 21 rokov. "To sa ešte nestalo v Bratislave toto. To akože tu študenti čakali nevinní proste, ktorí chceli ísť na internát, väčšinou do Mlynskej Doliny, a vyletí tu auto s nejakým nafetovancom. Teraz ho zobrali ste videli," povedal svedok nehody. 

Auto smrti šoféroval generálny sekretár Deaflympíjskeho výboru Slovenska Dušan Dědeček. Vedľa seba mal svojho syna. Za volant si sadol s 1.6 promile. 

Polícia po nehode začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia pod vplyvom návykovej látky za čo hrozí 7 až 12 rokov. Prokurátor s vyšetrovateľom sa ale zhodli na tom, že skutok prekvalifikujú na všeobecné ohrozenie. "Majú na to 48 hodín a viete dobre, že práca chvatná je málo platná, toto nie sú preteky. Vyšetrovateľ aj prokurátor a všetci, ktorí sa na tom podieľali musia naozaj starostlivo zvážiť všetky veci, ktoré boli zadokumentované a čaká sa aj na znalecké posudky," povedal Štefan Hamran, prezident Polície SR. 

​Popoludní prišla správa o tom, že Dědečka obvinili. Pre TV JOJ to potvrdil dozorujúci prokurátor Juraj Chylo. Športovému funkcionárovi hrozí výnimočný trest. Okrem toho pre Dedečeka žiadajú aj väzbu. O jeho vzatí do väzby by sa malo rozhodovať pravdepodobne už zajtra.  

Podľa zistení TV JOJ si Dědeček vypil v nedeľu u seba doma. Potom sadol do auta presunul sa k do práce, kde v popíjaní pokračoval. Z roboty sa potom chcel autom presunúť naspäť domov. "Následkom je spúšť a päť vyhasnutých ľudských životov. Je to tragédia to je tak keď si ľudia sadajú za volant a pijú," dodal svedok. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy