Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Mužova žiarlivosť vyvrcholila rodinnou drámou: Napadol svoju družku a vyhrážal sa jej smrťou
Zdielať na

Mužova žiarlivosť vyvrcholila rodinnou drámou: Napadol svoju družku a vyhrážal sa jej smrťou

TRENČÍN / V ilavskej väznici majú o jedného obyvateľa viac. Z trenčianskeho okresného súdu tam eskortovali 46-ročného muža, ktorý mal podľa polície napadnúť svoju družku a vyhrážať sa jej zabitím. Priťažilo mu aj to, že svojim deťom dlží na výživnom 20-tisíc eur.

46-ročný Peter strávil v policajnej cele tri noci. Dostal sa tam potom, ako podľa polície zaútočil na svoju družku. "Vykonaným vyšetrovaním bolo zistené, že muž v čase okolo druhej hodiny poobede, po predchádzajúcej hádke, udrel poškodenú, s ktorou žije v spoločnej domácnosti - a to päsťou do hlavy. Následne ju mal stiahnuť z gauča a dotiahnuť do kuchyne, kde ju sotil na zem," uviedla hovorkyňa KR PZ Trenčín Katarína Kuzmová.

Rodinná dráma sa odohrala v jednom z trenčianskych bytov. Muž po útoku z bytu odišiel k susedom a podľa polície im mal oznámiť, že svoju družku zabije. "Do spoločného bytu sa však opäť vrátil, a to v nočných hodinách. Opätovne mal poškodenú fyzicky napadnúť, pričom ju mal ťahať za vlasy a viackrát udrieť päsťou do hlavy," vyjadrila sa Kuzmová.

Žena sa bála o život, a preto zavolala policajtov. Tí muža po príchode zatkli. "Bezprostredne po obmedzení osobnej slobody muž vykonal dychovú skúšku s výsledkom 1,85 promile alkoholu," povedala Kuzmová. "V tomto prípade zohral úlohu alkohol, môže ísť o vzorce z detstva, chorobná žiarlivosť," zhodnotila psychiatrička Darina Hrabovská.

Práve žiarlivosť mala byť údajne spúšťačom mužovho konania. K činu sa priamo nepriznal. "Po vykonaní všetkých potrebných procesných úkonov bolo voči mužovi vznesené obvinenie pre prečin nebezpečné vyhrážanie," vyjadrila sa Kuzmová. Problémy so zákonom mal aj v minulosti. Naposledy dostal podmienku za to, že neplatil výživné. Dlžný je 20 000 eur. Napriek rozsudku dlh nezaplatil. Hrozia mu tri roky za mrežami. Aj to bol jeden z dôvodov, pre ktorý putoval do väzby. "Sudca vzal obvineného do väzby z preventívneho dôvodu, pretože je tu obava, že by pri ponechaní na slobode mohol pokračovať v trestnej činnosti," doplnil hovorca Krajského súdu v Trenčíne Roman Tarabus.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy