Zatiahnuté
Bratislava
Marek
25.4.2024
Dráma v Bratislave: Muž chcel ukončiť svoj život, pri vyjednávaní si vyžiadal štáb TV JOJ
Zdielať na

Dráma v Bratislave: Muž chcel ukončiť svoj život, pri vyjednávaní si vyžiadal štáb TV JOJ

BRATISLAVA / Kuriózna záchranná akcia. Muž, ktorý chcel skočiť z paneláku na Pivoňkovej ulici, žiadal prítomnosť štábu TV JOJ. Kládol si to ako podmienku na to, aby zliezol dolu. Na miesto dorazil reportér Andrej Zavřel, ktorý v spolupráci s vyjednávačmi Pohotovostného policajného útvaru napomohol mužovi zmeniť názor.

Patrik ešte okolo obeda odišiel z ružinovskej nemocnice, kde bol na psychiatrii. Policajti po ňom začali ihneď pátrať. Informácie dostali od pani, ktorá ho videla stáť na parapete jedného z okien na paneláku. Nikoho nepočúval a nechcel ani zísť. Tvrdil, že mu chce niekto ublížiť a počas toho sa neustále dožadoval našej televízie. Policajní vyjednávači s ním pokojne komunikovali vyše dvoch hodín, no stále si trval na svojom.

"Vyslovene chcel iba televíziu JOJ za podmienok, že keď prídeme a začneme s ním komunikovať, tak zíde. Tak ja som tam prišiel, videl som ho hore, hneď som naňho zakričal, že hneď som tam pri ňom, porozprávame sa. Takisto som prišiel k hliadke, tá ma usmernila, čo mám ísť, kam mám ísť, čo mu mám povedať. Začali sme sa s ním rozprávať a hovorím za pár minút zliezol dole a bol v bezpečí," uviedol reportér TV JOJ Andrej Zavřel.

Vystrašeného a dezorientovaného muža si prevzali záchranári a spolu s policajtmi a policajnými vyjednávačmi išli k sanitke, kde mu zdravotníci dali lieky na upokojenie. Museli však počkať, kým začnú účinkovať, pretože Patrik odmietal do nej nastúpiť a odviesť sa do nemocnice. "Opakoval, že sa bojí, že ho chce niekto zavraždiť a zabiť, a potom vlastne chcel odísť z tej sanitky," skonštatoval Andrej Zavřel.

To už prišiel za ním aj jeho brat a začalo sa druhé kolo vyjednávania. Tentokrát už so záchranármi, policajtmi, jeho bratom a našim kolegom.

Pozrite si celý rozhovor s reportérom TV JOJ Andrejom Zavřelom:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy