Jasno
13°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Podgurážený a zdrogovaný zlodej brázdil pražské ulice v ukradnutom aute
Zdielať na

Podgurážený a zdrogovaný zlodej brázdil pražské ulice v ukradnutom aute

PRAHA / Šialenú jazdu vyšetrujú pražskí kriminalisti. Zlodej ukradol vozidlo taxikárovi a niekoľko minút ohrozoval mnohých vodičov aj chodcov. Bol opitý a zdrogovaný.

​27-ročný muž nastúpil do taxíka, ale v žiadnom prípade nemal záujem sa niekam zviezť, auto chcel ukradnúť. "Po vyhrážaní sa násilím vodič taxíka vozidlo zo strachu o život opustil. Zlodej s autom aj všetkými vecami taxikára z miesta ušiel," povedala policajná hovorkyňa Violeta Siřišťová.

Zatiaľ čo zúfalý taxikár sedel na policajnej stanici, zlodej jazdil v uliciach Prahy a spôsobil dve dopravné nehody. Zrazil motorkára, prechádzal ulicami v protismere a po chodníku. Počas toho ohrozil niekoľko chodcov a na cyklotrase aj cyklistov. "Celá jeho šialená jazda skončila až v Prahe 7, keď v rýchlosti narazil v podzemnej garáži do závory a betónových stĺpov. Auto následne začalo horieť," uviedla ďalej Violeta Siřišťová.

Po príchode polície muž podstúpil dychovú skúšku a urobili aj test na drogy, oba testy boli pozitívne. To ale nebolo všetko. Muž nielenže ukradol auto, ale za volantom ani nemal čo robiť. Má totiž zákaz šoférovať ešte na dva roky. Všetky trestné činy, ktoré spáchal počas niekoľkých minút, ho môžu poslať do väzenia až na osem rokov. Sudca ho poslal do väzby. "Muž je obvinený z trestných činov krádeže, všeobecného ohrozenia, ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, marenia výkonu úradného rozhodnutia a vykázania," doplnila hovorkyňa.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy