Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Na urgentnom príjme zasahovali policajti, hasiči a pyrotechnici. Niekto tam nechal neznámy kufrík
Zdielať na

Na urgentnom príjme zasahovali policajti, hasiči a pyrotechnici. Niekto tam nechal neznámy kufrík

BANSKÁ BYSTRICA / Nefunkčný urgentný príjem, pacienti odkláňaní na ošetrenie do iných zdravotníckych zariadení a starosti s operáciami. Vo štvrtok večer, 29. septembra, sa o rozruch v banskobystrickej nemocnici postaral neznámy kufrík, ktorý niekto nechal na urgentnom príjme. Zasahovali hasiči, policajti aj pyrotechnici.

Činnosť urgentného príjmu v Rooseveltovej nemocnici museli nečakane prerušiť a to za poriadne dramatických okolností. Zdravotníkov znepokojil kufrík na zemi vedľa recepcie. Položil ho tam muž v obleku, ktorého však nevedeli nájsť a keďže nebolo jasné, čo v kufríku presne je, privolali policajtov. Zdravotníkov aj pacientov evakuovali. Tí ktorí potrebovali ošetrenie boli presmerovaní do iných zdravotníckych zariadení.

"Museli sme pozastaviť plánované operácie, lebo urgent je pod operačnými sálami. Museli sme čakať, kým sa ukončia dve neurologické a traumatologické operácie. Tie nemohli byť prerušené, lebo by to ohrozilo pacienta," informuje námestník pre liečbu Milan Urbáni. V čase, keď v budove zasahovali banskobystrickí pyrotechnici, nemohol lietať ani záchranársky vrtuľník, tak isto neprijímali sanitky.

Kufrík vyniesol z budovy policajný pyrotechnik, ktorý ho v bezpečnej vzdialenosti mimo nemocnice zneškodnil. Na mieste bol vyšetrovateľ aj kriminalisti, ktorí na objasnení tohto záhadného prípadu pracujú. V kufríku sa podľa informácií TV JOJ nenachádzal nebezpečný materiál. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy