Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Tragická dopravná nehoda v Komárne: O život prišiel 39-ročný policajt
Zdielať na

Tragická dopravná nehoda v Komárne: O život prišiel 39-ročný policajt

KOMÁRNO / 39-ročný policajt, otec dvoch detí, prišiel o život pri nehode pred Komárnom. Potom, čo do neho zozadu narazil vodič, ktorý nedodržal bezpečnú vzdialenosť, skončil v protismere, kde práve šiel kamión. Policajt mal voľno.

Krátko po tretej hodine popoludní, na dlhej rovnej ceste I. triedy za Komárnom, začalo brzdiť auto v priebežnej kolóne, ktoré chcelo odbočiť vľavo na vedľajšiu cestu. Vodička čakala, kým sa bezpečne dostane na druhú stranu, v protismere taktiež prechádzali autá. 39-ročný policajt, pôvodne nehodovkár z Komárna, ktorý už pracoval na operačnom stredisku v Nitre, nebol v službe. Súkromným autom išiel z Komárna a pribrzdil tiež. Za ním idúci 48-ročný vodič Renaultu Trafic nestihol včas znížiť rýchlosť a vrazil zozadu do jeho auta. "Pravdepodobne nesledoval situáciu v cestnej premávke a neskoro si všimol brzdové svetlá," vysvetlila hovorkyňa KR PZ v Nitre, Renáta Čuháková.

Náraz vozidlo nasmeroval do protismeru, kde v tom čase prichádzal ťahač s návesom. Zrážka skončila tragédiou. "Príslušníci po príchode na miesto zásahu zasahovali pri čelnej zrážke kamióna s osobným motorovým vozidlom, pričom motorové vozidlo sa nachádzalo mimo cesty. Príslušníci zakliesnenú osobu vyslobodili, poskytli jej prvú predlekársku pomoc," opísal Dušan Imrich HaZZ Komárno.

O život otca dvoch detí bojovali záchranári na mieste viac ako hodinu. Vodič ťahača sa zo situácie spamätával ťažko a zranila sa aj spolujazdkyňa z mikrobusu. "Záchranári po príchode na miesto udalosti ošetrili ženu, ktorá utrpela stredne ťažké poranenia, transportovali ju do nemocnice. Na mieste ošetrili aj muža, ktorý mal reakciu na ťažký stres, ten prevoz odmietol. No žiaľ, jednému z účastníkov nehody už pomôcť nedokázali a lekár musel konštatovať smrť," uviedla hovorkyňa OS ZZS, Alena Krčová. Cesta bola uzavretá do neskorých večerných hodín.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy