Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Prevádzač vyskočil z auta za jazdy. Viezol devätnásť migrantov
Zdielať na

Prevádzač vyskočil z auta za jazdy. Viezol devätnásť migrantov

MNÍCHOVA LEHOTA / 23 migrantov zadržali v pondelok trenčianski policajti pri Mníchovej Lehote. V stredu, 28. septembra, o pár kilometrov ďalej ich kolegovia chytili ďalších. Dodávka, v ktorej sa viezli, havarovala v obci Moravské Lieskové. Vodič sa snažil pred policajtmi ujsť.

"V obci Moravské Lieskové zastavovala policajná hliadka motorové vozidlo Fiat Ducato, ktoré smerovalo do Českej republiky a to z dôvodu, že prekročilo maximálnu povolenú rýchlosť jazdy," informuje Katarína Kuzmová, policajná hovorkyňa Krajskeho riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne. Vodič začal pred policajtmi unikať.

Dodávka po pár metroch havarovala

"Následne ešte počas jazdy vodič vyskočil z vodidla a z miesta ušiel," hovorí Kuzmová. Miestni videli, ako vodič po nehode uteká popri hlavnej ceste. Potom sa stratil v lese. Policajti po ňom intenzívne pátrajú. "Polícia po zastavení vozidla zistila, že sa v ňom nachádza 19 osôb zo Sýrie, z čoho boli 4 deti a jedna žena," uviedla Kuzmová.

Nikto z nich sa pri nehode nezranil. Policajtom povedali, že sú na ceste viac, ako dva mesiace a každý z nich zaplatil prevádzačom 3000 eur. "Tieto osoby boli dočasne umiestnené na Obvodnom oddelení PZ v Novom Meste nad Váhom," tvrdí Kujzmová.

 

Niekoľko dní nejedli ani nepili

Boli vyčerpaní a niektorí na pokraji síl. Policajti z Nového Mesta nad Váhom neváhali a poskladali sa im na jedlo. "Vec si prevezme Národná jednotka boja proti nelegálnej migrácii," informuje Kuzmová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy