Jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Policajti pod Tatrami chytili medzinárodne hľadaného recidivistu. Zlodej bol 23- krát trestaný
Zdielať na

Policajti pod Tatrami chytili medzinárodne hľadaného recidivistu. Zlodej bol 23- krát trestaný

POPRAD / Popradskí policajti zadržali medzinárodne hľadaného recidivistu. Za podvody a krádeže ho stíhali už 23-krát a to aj v Česku, Rakúsku i Nemecku. Tentoraz kradol v tatranskom hoteli.

 63- ročný Zdeněk vchádzal do budovy súdu v elegantnom kabáte a klobúku. Tak ho policajti aj zatkli a doviedli z cely na súdu. Klobúk následne využil na prekrytie tváre. Ku krádežiam sa vyjadril takto: "to je moje súkromie. To je osobná vec, dovidenia." Zdeněk sa vlámal do niekoľkých izieb v tatranskom hoteli a odniesol si so sebou cenné vecí hostí. 

Popradskí policajti nemali veľa informácií o páchateľovi. Napriek tomu ho vypátrali a zadržali v centre Popradu. "Zadržaný dobrovoľne vydal časť vecí pochádzajúcich z krádeže," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Prešove, Jana Ligdayová. A policajti neobišli ani zariadenie, kde sa Zdeněk zdržiaval. Pri prehliadke zaistili veci, ktoré môžu pochádzať z jeho ďalšej trestnej činnosti. Toto totiž nie je jediná krádež, ktorú má Zdeněk na svedomí. Bol už 23 - krát trestne stíhaný. V Nemecku, Rakúsku, v Česku, či u nás aj právoplatne odsúdený. A to nie je všetko. Bol aj medzinárodne hľadaný. "K osobe obvineného bolo zistené, že je v medzinárodnom pátraní vyhlásenom Českou republikou, nakoľko je podozrivý z obdobnej majetkovej trestnej činnosti, za akú mu bolo vznesené obvinenie vyšetrovateľom Okresného riaditeľstva policajného zboru v Poprade," uviedla hovorkyňa Jana Ligdayová. Vďaka zásahu popradských policajtov tak Zdenkova zlodejská púť tentokrát skončila pod Tatrami. Opäť pôjde za mreže. Sudca rozhodol o jeho väzobnom stíhaní. "Súd konštatoval existenciu preventívnych dôvodov väzby u obvineného Zdenka S.," vyjadril sa sudca Pavol Roth. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy