Oblačno
13°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Tragická nehoda: Dôchodca dostal v zákrutách šmyk a prešiel do protismeru. Zrážku s dodávkou neprežil
Zdielať na

Tragická nehoda: Dôchodca dostal v zákrutách šmyk a prešiel do protismeru. Zrážku s dodávkou neprežil

LIPTOV / 75-ročný vodič zrejme dostal v náročnom úseku šmyk a v protismere sa zrazil s dodávkou. Navyše, cesta plná zákrut bola v daždi klzká.

75-ročný dôchodca išiel so spolujazdkyňou z Oravy smerom na Liptov. Zrejme domov do Trsteného. "Následne z doposiaľ presne nezistených príčin v pravotočivej zákrute prešiel s vozidlom do protismeru, kde došlo k zrážke s protiidúcim motorovým vozidlom Fiat Ducato, ktoré viedol 34-ročný muž," uviedla Gabriela Kremeňová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline.

Na miesto prišli hasiči z Liptovského Mikuláša a zdravotníci. V sanitke oživovali vodiča. Aj napriek tomu, že ho resuscitovali, zachrániť sa ho už nepodarilo. "75-ročný vodič zraneniam podľahol," potvrdila Kremeňová.

Spolujazdkyňa bola tiež zranená. "Po príjazde príslušníci poskytovali zdravotnú starostlivosť zranenej osobe, ktorá bola vo vozidle," priblížil veliteľ zásahu Okresného riaditeľstva Hasičského a Záchranného zboru v Liptovskom Mikuláši František Juha.

Ženu z osobného auta rýchlo previezli do nemocnice. Polícia túto smrteľnú nehodu vyšetruje.

"Alkohol u 34-ročného vodiča vykonanou dychovou skúškou zistený nebol. U nebohého muža bude vykonaná pitva. Ďalšie okolnosti a príčiny vzniku tragickej dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania," uzavrela Gabriela Kremeňová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy