Skoro jasno
16°
Bratislava
Únik zo spisu alebo nahrávka pre vlastnú potrebu na zdiskreditovanie prokurátora? Fico zverejnil jej časť
Zdielať na

Únik zo spisu alebo nahrávka pre vlastnú potrebu na zdiskreditovanie prokurátora? Fico zverejnil jej časť

BRATISLAVA / Aj také otázky vyvolávajú prepisy rozhovorov medzi prokurátorom a bývalým vyšetrovateľom NAKA. Časť nahrávok zverejnil bývalý premiér Robert Fico.

"Gestapácky kabát posielame odtiaľto zo Smeru pánovi Repovi lebo je to gestapák," povedal Robert Fico. "To je teroristická skupina to sú sadistickí zločinci, ktorí si užívajú," uviedol Robert Kaliňák. Tieto slová adresovali prokurátorovi Ondrejovi Repovi predstavitelia Smeru. Môžu za to nahrávky zo stretnutí medzi spomínaným prokurátorom a bývalým vyšetrovateľom NAKA Mariánom Kučerkom.

Prokurátor Ondrej Repa vyjadrenia politikov komentovať nechcel. Prostredníctvom hovorkyne uviedol, že o existencii nahrávok nemá žiadnu vedomosť. "Napriek tomuto konštatovaniu by bolo vhodné oboznámiť sa s celým obsahom údajnej nahrávky, kde by malo byť potom zachytené aj vyjadrenie dotknutej osoby o vlastnej trestnej činnosti a trestnej činnosti iných verejných činiteľov," uviedol Repa. 

Bývalý vyšetrovateľ Marián Kučerka je za korupciu zatiaľ neprávoplatne odsúdený na 11 rokov väzenia. Špeciálny prokurátor tvrdí, že ide o súkromnú nahrávku. Vyhotoviť ju mal bývalý vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry Marian Kučerka. "Pretože je zrejmé, že nebol v danom čase zhotovovaný žiadny obrazovo-zvukový záznam na úrade špeciálnej prokuratúry, je zrejmé z kontextu, že nahrávku si vyhotovil pán Kučerka," uviedol špeciálny prokurátor Daniel Lipšic. 

Smeráci na tlačovke zverejnili aj ďalšiu nahrávku, ktorá sa týka zadržania finačníka Penty. "My vám dávame reálny zvuk prokurátora špeciálnej prokuratúry repu, ktorý vydieral v priamom prenose jedného z obvinených," povedal Fico. Špeciálny prokurátor tvrdí, že o nahrávkach nemá vedomosť. Uvítal by aby aby boli zverejnené v plnom rozsahu. "Aby si každý mohol urobiť záver o tom, akým spôsobom pracujú prokurátori úradu špeciálnej prokuratúry aj s osobami, ktoré prejavia spontánne a iniciatívne vzájomnú spoluprácu a vypovedajú," dodal Lipšic. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy