Skoro jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Policajti pri prenasledovaní podozrivých použili zbraň. Traja ľudia skončili v nemocnici
Zdielať na

Policajti pri prenasledovaní podozrivých použili zbraň. Traja ľudia skončili v nemocnici

VEĽKÉ LEVÁRE (OKR. MALACKY) / Policajti našli v blízkosti obce Veľké Leváre auto, ktoré bolo v hľadáčiku rakúskych policajtov. Zasahovali tu aj leteckí záchranári. Medzi troma zranenými má byť podľa informácii TV JOJ aj policajt.

Auto so slovenskými evidenčnými číslami prenasledovali rakúski policajti vo večerných hodinách. S autom prešli na naše územie a pred hliadkou unikali. Auto odstavili medzi poliami a stromami. Dôvodom, prečo ich Rakúšania naháňali, má byť údajne trestná činnosť, ktorej sa mali dopustiť na území Rakúska. Auto našli v blízkosti obce Veľké Leváre. Pri ňom sa mali stretnúť dvaja podozriví muži, ktorých policajti následne začali prenasledovať.


Potom sa začala naháňačka

Podozriví neposlúchli výzvy policajtov, a preto pri zásahu použili zbraň. Pri zákroku boli poranení obaja podozriví. Na miesto okamžite smerovala záchranka a záchranári na mieste pomáhali aj jednému z policajtov. "Môžem potvrdiť, že sme záchranárov vyslali na pomoc trom zraneným osobám, ktorých ošetrili a previezli do nemocníc. Vzhľadom na citlivosť prípadu viac informácii poskytnúť nemôžeme," vyjadrila sa hovorkyňa OS ZZS, Alena Krčová.

Na mieste boli aj leteckí záchranári. Tí ošetrovali 34-ročného postreleného muža, ktorý bol dezorientovaný. "So stredne ťažkými poraneniami hlavy, lopatky a driekovej časti chrbtice, bol v stabilizovanom stave prevezený vrtuľníkom do univerzitnej nemocnice v Ružinove," vyjadrila sa Zuzana Hopjaková, hovorkyňa leteckých záchranárov ATE. Policajti miesto opáskovali a okolie prehľadávali s policajnými psovodmi. Čo presne ale v širokom okolí hľadali nateraz nie je známe. Polícia sa k prípadu bližšie nevyjadruje. "Vyšetrovaním okolností prípadu sa v súčasnosti zaoberáme a zákonnosťou použitia služobnej zbrane sa zaoberá Úrad inšpekčnej službu MVSR. Akonáhle to situácia umožní, poskytneme bližšie informácie," dodala hovorkyňa KR PZ v Bratislave, Jana Šimunková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy