Jasno
21°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Osobné auto zrazili dve dodávky, vodič neprežil. Podľa polície sa vinník nevenoval riadeniu
Zdielať na

Osobné auto zrazili dve dodávky, vodič neprežil. Podľa polície sa vinník nevenoval riadeniu

HANDLOVÁ / Hlavný ťah medzi Prievidzou a Handlovou v piatok, 23. septembra, dopoludnia na viac ako tri hodiny zablokovala dopravná nehoda. Dve dodávky a osobné auto sa zrazili za Ráztočnom. O život prišiel 48-ročný muž.

Krátko pred pol desiatou dopoludnia smerovali za obec Ráztočno v smere na Handlovú všetky záchranné zložky. "Došlo k dopravnej nehode troch vozidiel s tromi účastníkmi," uviedol veliteľ hasičského zásahu Miroslav Ťapúšik. Podľa polície jeden zo šoférov stratil koncentráciu. "Na základe doterajších zistení sa vodič dodávky jazdiaci od mesta Handlová pravdepodobne dostatočne nevenoval vedeniu vozidla, pričom v smere svojej jazdy zozadu narazil do pred ním idúceho osobného motorového vozidla Peugeot," povedala trenčianska hovorkyňa Katarína Kuzmová.

Vodiči dodávok vyšli von po vlastných nohách. Muž, ktorý sedel za volantom osobného auta, bol na tom najhoršie. Podľa ostatných účastníkov nehody ho oživovali približne 20 minút, no zachrániť ho nedokázali. Šofér osobného auta zomrel iba pár metrov od firmy, v ktorej pracoval, a do ktorej mal namierené. "Nárazy boli dva, jeden zozadu. Tam je to nebezpečné kvôli väzom, druhý náraz bol čelný. To autíčko je malé," uzavrel veliteľ nováckej odťahovej služby Peter Rybanský. Polícia začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy