Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Nebezpečný úraz na stavbe. Muža zasiahla tyč priamo do hlavy
Zdielať na

Nebezpečný úraz na stavbe. Muža zasiahla tyč priamo do hlavy

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Muž, ktorý pracoval na stavbe v Spišskej Novej Vsi skončil po úraze zaliaty krvou. Tyč, ktorá podopierala konštrukciu mu spadla priamo na hlavu. Záchranári, ktorí muža ošetrovali potrebovali pomoc hasičov.

Pracovný úraz sa stal na stavenisku za mestom. Ide o bývalý areál mäsokombinátu, ktorý rekonštruujú a demolujú. Muž, ktorý tam pracoval ako živnostník sa zranil v zadnej časti areálu. "Jednotka bola vyslaná na výjazd. Mala sa tam nachádzať zranená osoba vo vyvýšenom podlaží," uviedol veliteľ zásahu hasičov Imrich Laznia. 

Muž, pomáhal podľa informácií TV JOJ pri položení kovového debnenia na stĺpy. Debnenie si podopierali tyčou. Tá sa uvoľnila a 40-tnika trafila do hlavy. Na miesto smerovali záchranári, ktorí muža stabilizovali a ošetrili.

Keď na stavbu dorazili hasiči, zranená osoba už bola v rukách záchranárov. Úlohou hasičov bolo dostať zraneného muža z poschodia na zem a následne do sanitky. "Zranenú osobu sme naložili do našich prenosných nosidiel. Na prenos osoby sme využili žeriav, ktorý pracoval na stavbe," dodal veliteľ zásahu.

Aj keď hasiči improvizovali so stavbárskou technikou, podarilo sa im zraneného muža čo najšetrnejšie a najrýchlejšie dostať do sanitky. Záchranári ho potom vzali do nemocnice.

"Pacient je hospitalizovaný v stabilizovanom stave v spišskonovoveskej nemocnici. Utrpel ťažšie zranenia," informovala PR špecialistka nemocníc Bianka Krejčíová. Podľa informácií TV JOJ má zlomeninu na lebke. Nateraz je mimo ohrozenia života.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy