Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Kauza Mýtnik 3: Dve bývalé zamestnankyne finančnej správy mali zobrať úplatky. Vinu popierajú
Zdielať na

Kauza Mýtnik 3: Dve bývalé zamestnankyne finančnej správy mali zobrať úplatky. Vinu popierajú

PEZINOK / Kauza Mýtnik 3 pred súdom. Na lavicu obžalovaných sa v pondelok, 19.septembra, posadili dve bývalé zamestnankyne finančnej správy. Prokurátor ich viní z toho, že mali zobrať niekoľko tisícové úplatky. Peniaze sa k nim mali dostať cez ich vtedajšieho šéfa Františka Imreczeho a pochádzať mali od známeho podnikateľa. Obe ženy vinu popierajú.

V sprievode advokátov prišli na Špecializovaný trestný súd bývalé vysokopostavené zamestnankyne Finančnej správy. Bývalá riaditeľka odboru Verejného obstarávania Kornélia Černá a bývalá riaditeľka odboru právnych služieb Denisa Židová podľa prokurátora zobrali úplatky.

"Ide o zločin prijímania úplatku, ktorý sa mal stať podľa obžaloby v roku 2018. Má súvisieť so zmluvnými vzťahmi jednej spoločnosti, ktorá má dodávať IT systémy na finančnú správu," priblížil prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Ondrej Repa.

Denisa Židová podľa obžaloby prijala od podnikateľa Michala Suchobu úplatok 30-tisíc eur. Peniaze jej mal dať sám šéf finančnej správy Franitišek Imrecze. Kornélia Černá si zase mala prilepšiť o sumu 20-tisíc eur. Obe ženy svoju vinu popierajú a tvrdia, že proti nim svedčí jediný svedok, a to František Imrecze.

"Tak tento názor nezdieľam. Myslím si, že na pojednávaní bude prezentovaný opak," vyjadril sa Ondrej Repa.

Obe ženy pred časom v tejto kauze trestným rozkazom už odsúdili. Dostali podmienku. Voči trestnému rozkazu ale podali odpor, a tak sa celá vec dostala až na hlavné pojednávanie pred sudcu Špecializovaného trestného súdu. V kauze Mýtnik tri sa v minulosti priznala aj bývalá šéfka finančnej správy Lenka Wittenbergerová. Tá sa priznala k tomu, že prijala 50-tisícový úplatok, za čo dostala podmienku.

 Pojednávanie v tejto kauze bude pokračovať aj v utorok, 19. septembra. Vypovedať má prísť Michal Suchoba či František Imrecze.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy