Jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Zápas v Trnave skončil útokom na verejného činiteľa a použitím zakázanej pyrotechniky
Zdielať na

Zápas v Trnave skončil útokom na verejného činiteľa a použitím zakázanej pyrotechniky

TRNAVA / Fanúšikovia Slovana síce na trnavskom štadióne hromadne nenarušili verejný poriadok, no prvý priestupok zaznamenala polícia ešte pred začiatkom zápasu. Celkovo zadokumentovali 6 incidentov, 5 udalostí riešili ako priestupok a jeden s podozrením na trestný čin útoku na verejného činiteľa.

Ako informovalo ministerstvo vnútra, 38-ročný fanúšik Slovana nerešpektoval výzvu organizátora a polícia mu v zmysle zákona o športových podujatiach uložila na mieste blokovú pokutu vo výške 500 eur, ktorú nezaplatil na mieste. Pred zápasom mal ďalší muž oznámiť, že na tribúne našiel predmet s podozrením na zakázanú pyrotechniku.

Išlo o dymovnice

Polícia najprv všetko zaistila. Po prehliadke určila, že ide o dymovnice, ktoré mohli byť odpálené na diaľku. Udalosť zadokumentovali ako priestupok proti diváckemu násiliu.

Zakázanú pyrotechniku použili v sektore domácich v 58. minúte zápasu. Polícia to taktiež zadokumentovala ako priestupok. Ďalší priestupok, proti majetku, zaevidovali aj v prípade poškodenia oblečenia. 23-ročná žena oznámila, že jej neznáma osoba prepálila svetlicou vrchnú bundu a mikinu.

noviny.sk

Sklenenú výplň poškodili pri odchode na vlak. Podozrivý je  26-ročný Bratislavčan. Bol obmedzený na osobnej slobode a predviedli ho na policajnú stanicu. Pri zákroku došlo k zraneniu zasahujúceho policajta, ktorý bol v nemocnici jednorazovo ošetrený.

Útok na verejného činiteľa- útočník mal v dychu 2 promile

29-ročný Bratislavčan je podozrivý z trestného činu útoku na verejného činiteľa. Na vlakovej stanici pri presune na vlak najskôr slovne a neskôr fyzicky napadol policajta, ktorému sa vyhrážal usmrtením pre výkon právomoci verejného činiteľa. Policajti muža spacifikovali a predviedli na políciu. Muž bol podrobený po zákroku dychovej skúške na alkohol, v dychu mal 2 promile. Policajti ho umiestnili do cely policajného zaistenia a po vytriezvení vykoná polícia s podozrivým ďalšie procesné úkony.

Polícia ukončila bezpečnostné opatrenia približne o deviatej hodine večer a v uliciach mesta zostal iba nevyhnutný počet hliadok, ktoré situácie v meste naďalej monitorovali.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy