Jasno
23°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Tragédia na priechode pre chodcov: Náraz auta odhodil mladú ženu do vzdialenosti 20 metrov
Zdielať na

Tragédia na priechode pre chodcov: Náraz auta odhodil mladú ženu do vzdialenosti 20 metrov

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Mladú 23-ročnú ženu v nedeľu, 18. septembra, oživovali záchranári v Spišskej Novej Vsi. Jej bezvládne telo ležalo na ceste po tom, čo ju zrazilo osobné auto. Záchranári bojovali o jej život dlhé desiatky minút. No žiaľ, bez úspešne.

Podľa prvotných informácií, mladá žena išla cez priechod pre chodcov. Na ktorom ju zachytilo auto. Telo potom odhodilo o niekoľko metrov ďalej. Žena mala ísť od bytoviek ku škole. Pravdepodobne smerovala domov. Záchranári dorazili ku nehode po chvíli. Okamžite sa pustili do oživovania bezvládnej ženy.

Nevzdávali sa dlhé desiatky minút

"Na mieste zdravotníckeho zásahu záchranári resuscitovali ženu následkom dopravnej nehody. Napriek všetkej snahe sa nepodarilo obnoviť u pacientky životné funkcie. Lekár skonštatoval úmrtie, ktoré nastalo v dôsledku poranení nezlučiteľných so životom," informuje Andrej Hirjak z Operačného strediska Záchrannej služby (OS ZZS) .

Do ženy vrazil vodič Volva

Podľa rozbitého svetlometu, ju zachytil ľavou prednou časťou. Na mieste sa nenašli stopy po brzdení. "Vodič bol na mieste podrobený dychovej skúške s negatívnym výsledkom," uviedla Jana Mésarová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach. 

Policajti ho tiež vzali na odber biologického materiálu. Na zistenie iných návykových látok. Úsek cesty musel počas dokumentovania nehody uzavrieť. V prípade je stále množstvo otáznikov, na ktoré budú musieť nájsť policajti odpoveď, preto si na vyšetrovanie prizvali aj súdneho znalca. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy