Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Susedský spor vyvrcholil streľbou. Konflikt sa začal hlasnou hudbou
Zdielať na

Susedský spor vyvrcholil streľbou. Konflikt sa začal hlasnou hudbou

NITRA / Konflikty medzi dvoma susedmi vyústili do streľby z okna. Podľa predbežných zistení 36 ročný muž viacerými výstrelmi zo vzduchovky poškodil susedovi auto. Stalo sa to vo večerných hodinách vo Vrábľoch. Muži už v minulosti mali medzi sebou konflikt. Strelca sa však teraz obávajú teraz aj susedia.

Po 22 hodine v paneláku vo Vrábľoch 36-ročný muž púšťal vo svojom byte nahlas hudbu. Zvukovú nahrávku poskytol sused, ktorý býva hneď pod ním. Už zakrátko sa však z paneláka ozývali nadávky a výstrely. Muž preto zavolal zavolal policajtov.

"Vulgárne ma urážal, vzápätí bolo počuť streľbu, on dokonca na mňa volal mestských policajtov, že je ruším nočný kľud," hovorí sused Patrik Mižák.

Patrik hovorí o tom, že po tom, ako prišiel s policajtmi k autu zistil, že je poškodené. Vyzeralo to tak, ako by niekto na auto strieľal. V minulosti mal zas na vozidle škrabance, alebo na dverách do bytu zalepený zámok.

Pán Patrik si myslí, že za všetkým je jeho sused, ktorý býva o poschodie vyššie. Policajti ho aj zadržali, po vypočutí bol však prepustený.

"36-ročný muž mal v čase okolo desiatej hodiny večer poškodiť vozidlo BMW čiernej farby, pravdepodobne zásahmi zo vzduchovej zbrane," potvrdila Viktória Borloková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre. 

"Počul som krik ako ma vzýva, že nech prídem hore zabije ma," hovorí Patrik Mižák.

Patrik má so susedom konflikty zhruba rok, začalo to potom, ako ho išiel upozorniť na hlasnú hudbu. Muž sa teraz bojí o život. Polícia však celú vec rieši iba ako priestupok, keďže škoda na aute je 250 eur. Aj viacerí susedia povedali mimo kamery, že zo strelca majú teraz ešte väčší strach, ako doteraz.

"On je agresívny vulgárny, zastrašuje ľudí a boja sa ho," uzavrel Patrik Mižák.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy