Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Čelná zrážka dvoch áut na rovnom úseku. Vodič pod vplyvom alkoholu prešiel do protismeru
Zdielať na

Čelná zrážka dvoch áut na rovnom úseku. Vodič pod vplyvom alkoholu prešiel do protismeru

POPRAD / Pohodová a bezproblémová jazda z práce sa pre Jozefa poriadne zdramatizovala. Dôvodom bolo auto, ktoré mu vo Švábovciach po prejdení do protismeru vrazilo do vozidla. Správanie vodiča sa mužovi od začiatku nepozdávalo.

Nehoda sa udiala na hlavnom ťahu cez obec. Ide o dlhý a rovný úsek. Jozef smeroval z Popradu do Levoče. "Ja som išiel z práce pomaličky dole kopcom a vošiel mi do protismeru. Z ničoho nič. Zaspal alebo čo. A vyšiel vonku a bol opitý," informuje účastník nehody Jozef Fekete.

Podľa Jozefa mal vinník problém s artikuláciou, koordináciou a chôdzou. Hoci Levočan strhol riadenie až na chodník, zrážke sa nevyhol. Odniesla si to zadná časť jeho auta. Popradčan navyše buchol aj do auta, ktoré išlo za Jozefom. Vinník nechcel, aby bola privolaná polícia. Jozef sa nedal a vytočil 158. Nebolo to však potrebné, keďže okolo išli popradskí dopraváci, ktorí hliadkovali. 

"Vodič bol pod vplyvom alkoholu. Čo bolo preukázané pri dychovej skúške. Jej hodnota dosiahla takmer 1,5 promile," povedala policajná hovorkyňa Jana Ligdayová. Podľa informácií TV JOJ sa muž na mieste vyjadril, že on opitý nešoféroval. Mal si vypiť až bezprostredne po nehode. Prečo prešiel do protismeru odôvodnil tým, že zaspal. Muža z cesty vo Švábovciach odviezli policajti, ktorí ho taktiež zadržali.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy